Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Άρης στον Καρκίνο 4/9/25 έως 17/4/25


Ας φανταστούμε τον Άρη ως τον ενεργητικό, δραστήριο και εξωστρεφή φίλο μας που μπαίνει στο σπίτι μας στον Καρκίνο, στο στενό δηλαδή οικογενειακό μας χώρο. Εκεί ξεκινάει ένα ταξίδι στο παρελθόν, φωτίζοντας παλιές καταστάσεις και συγκρούσεις που μπορεί να έχουν απομείνει ανοιχτές.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις με την οικογένειά μας ή να αποκαλύψουμε κρυμμένα μυστικά. Να θυμόμαστε πως ο Άρης δεν είναι φίλος των συμβιβασμών. Ξυπνά τα αίματα, φέρνει απωθημένα στην επιφάνεια και προκαλεί εσωτερικές συγκρούσεις και έντονες αντιδράσεις.

Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του, το παρελθόν θα είναι ακόμη πιο έντονο στο παρόν, ζητώντας λύσεις. Η δράση μας μπορεί να μπλοκαριστεί και να δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, με αποτέλεσμα να εκδηλώνουμε κρυμμένο θυμό και να γίνουμε ύπουλοι, εμπαθείς, εκδικητικοί και κακεντρεχείς.

Περισσότερο θα επηρεαστούν τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι ενώ για τα υπόλοιπα ζώδια της γης και  του νερού θα είναι αρκετά επιβοηθητικός.

Στις 4/11/24 θα περάσει στον Λέοντα και  γυρίσει ανάδρομος στις 6/12/24 για να ξαναπεράσει στο ζώδιο του Καρκίνου μέχρι τις 23/2/25. Στην συνέχεια θα γυρίσει ορθόδρομος όπου και θα παραμείνει έως τις 17/4/25 όπου και  θα συνεχίσει ανενόχλητος την πορεία του στον Λέοντα.

Κριός

Αν υπάρχει κάτι που πιστεύεις ότι είναι δίκαιο ή δικαίωμά σου, τότε θα το υπερασπιστείς με πάθος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έντονες συγκρούσεις στο σπίτι, καθώς προσπαθείς να επιλύσεις ανοιχτά ζητήματα από το παρελθόν. Το θετικό είναι πως με την επίλυση των οικογενειακών ζητημάτων θα αισθανθείς ανακούφιση και ισορροπία. Όσο ασχολείσαι με το παρελθόν, μπορείς να ανακαλύψεις νέες προοπτικές και να ξαναζωντανέψεις παλιές μνήμες. Επειδή μπορεί να νιώθεις εκνευρισμένος, καλό είναι να προσέχεις να μην χτυπήσεις ή προκαλέσεις ατύχημα μέσα στο σπίτι. Οπότε, κρατά την προσοχή σου, ιδιαίτερα αν χειρίζεσαι  αιχμηρά αντικείμενα και προσοχή στις  φωτιές.

Ταύρος

Θα νιώθεις πιο ενεργητικός/ή στην καθημερινότητά σου. Ίσως βρεις δουλειά, ξεκινήσεις μαθήματα, φροντιστήριο κτλ.. Η βιασύνη και η ένταση που θα νιώθεις μπορεί να προκαλέσει διάφορες δυσκολίες στις σχέσεις σου, με φίλους, οικογένεια, ακόμα και με τους γείτονές σου. Θα είσαι πιο επικοινωνιακός/ή, θα εκφράζεις ελεύθερα τις ιδέες και τις απόψεις σου, αλλά μην ξεχνάς ότι οι συναισθηματικές σου καταστάσεις μπορεί να επηρεάσουν την αντικειμενικότητά σου. Είναι μια καλή περίοδος για να μάθεις νέα πράγματα, να συλλέξεις πληροφορίες και να κάνεις έρευνες Το σημαντικότερο είναι να οδηγείς με προσοχή και να μην βιάζεσαι, για να αποφύγεις οποιοδήποτε ατύχημα. Έτσι, θα απολαμβάνεις αυτήν τη θετική περίοδο χωρίς αναπάντεχα εμπόδια.

Δίδυμοι

Αυτή η μετάβαση του Άρη στον Καρκίνο, θα επηρεάσει τον οικονομικό τομέα για αρκετό διάστημα. Θα νιώσεις την ανάγκη να επιβεβαιώσεις την αξία σου μέσω των υλικών αγαθών που κατέχεις. Ίσως χρειαστεί να αναζητήσεις νέες πηγές εσόδων. Με τις αυξημένες υποχρεώσεις και τα έξοδα που έχεις, θα πρέπει να διαχειριστείς τα οικονομικά σου με σύνεση. Αν δεν το κάνεις, θα νιώσεις ανασφάλεια και θα χάσεις την αυτοπεποίθησή σου. Ίσως κερδίσεις περισσότερα, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσεις και μεγαλύτερα έξοδα. Αν δεν αντιμετωπίζεις οικονομικά προβλήματα, αυτή η περίοδος θα σε βοηθήσει να επιβεβαιώσεις τις αξίες σου, κυρίως τις ηθικές.

Καρκίνος

Η πορεία του Άρη στο ζώδιό σου θα φέρει ένταση και νεύρο αυτήν την περίοδο, ανεβάζοντας τον πήχη στην ανταγωνιστικότητα και την αυτοπεποίθηση. Θα νιώθεις την ενέργεια να ξεχειλίζει και ενδέχεται να εμπλακείς σε διαφωνίες. Είναι η στιγμή να πάρεις πρωτοβουλίες, να υπερασπιστείς τα όνειρά σου και να διεκδικήσεις τους στόχους σου. Με ενέργεια και αποφασιστικότητα, είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις. Απλά θυμήσου να διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου και τις αντιδράσεις σου με φροντίδα και σύνεση. Με προσοχή στην υγεία σου, ισορροπημένη σκέψη και πολλαπλές δραστηριότητες θα κερδίσεις κάθε μάχη που δίνεις.

Λέων

Από σήμερα η δράση σου θα είναι πιο κρυφή. Όσο δεν βρίσκεις τρόπο να εκφράσεις την ενέργειά σου προς τα έξω, τόσο περισσότερο θα αισθάνεσαι καταπιεσμένος, με αποτέλεσμα να ενεργείς με δόλο ή  παράνομα και να συσσωρεύεις ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Κάποιοι μπορεί να εκμεταλλευτούν αυτήν την κατάσταση. Θα υπάρχει ζήλεια για το πρόσωπό σου, ανασφάλεια, ανησυχίες, εκρήξεις θυμού και συμπτώματα νευρικής κατάρρευσης που μπορεί να σε κάνουν να φοβηθείς για την υγεία σου. Όλη αυτή  η διαδικασία μπορεί να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις εχθρούς και προβλήματα που προκύπτουν από άλλους και να αποκαλυφθούν μυστικά, αρκεί να μην εμπλακείς σε παράνομες δραστηριότητες.

Παρθένος

Θα νιώσεις την ανάγκη να επικεντρωθείς στην εκπλήρωση στόχων και σχεδίων, να ανανεώσεις τις προθέσεις σου, να αλλάξεις τις στρατηγικές σου και να βρεις υποστήριξη από άλλους. Ειδικά αν ασχολείσαι με δραστηριότητες που αφορούν το κοινό, θα αισθανθείς έντονα αυτήν την ανάγκη. Είναι σημαντικό να είσαι πιο αποτελεσματικός, χωρίς ωστόσο να προκαλείς αρνητικές αντιδράσεις με τη συμπεριφορά σου. Αυτή η περίοδος θα τονίσει τη σημασία της. Με την κατάλληλη υποστήριξη, μπορείς να πετύχεις, ενώ η έλλειψή της θα είναι η  ευκαιρία σου, να ανακαλύψεις ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι και ποιοι όχι.

Ζυγός

Η είσοδος  του πλανήτη Άρη στον Καρκίνο μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις με συνεργάτες και προϊσταμένους. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις τη διπλωματία σου για να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις χωρίς να χάσεις την αυτοσυγκράτηση σου. Αναζητώντας την κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση, πρέπει να προσέχεις να μην υιοθετήσεις αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά. Κράτησε την αυτοπεποίθησή σου, επικεντρώσου στους στόχους σου με σεβασμό και να  είσαι βέβαιος ότι θα ξεχωρίσεις. Νέες ευκαιρίες μπορεί να εμφανιστούν, ενώ άλλες μπορεί να κλείσουν τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό σου βίο. Θυμήσου να διατηρείς ισορροπία και σταθερότητα στη ζωή σου.

Σκορπιός

Η επόμενη περίοδος είναι ιδανική για μαθήματα, μάθηση ξένων γλωσσών και γενικά για την ανάπτυξη του πνεύματος και τη διεύρυνση των οριζόντων σου. Μπορεί να χρειαστεί να ασχοληθείς με νομικά θέματα και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Αν ασχολείσαι με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκφράζεις ελεύθερα τις απόψεις σου και μπορεί να αντιμετωπίσεις κριτική και αντιδράσεις. Ενδέχεται να οργανώσεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό και ίσως χρειαστεί να ασχοληθείς με νομικά θέματα και να πρέπει να αντιμετωπίσεις τη γραφειοκρατία για να εξασφαλίσεις τη νομική σου προστασία.

Τοξότης

Όταν ο Άρης μετακινηθεί στον Καρκίνο στον 8ο σου, μπορείς να αποφασίσεις να κλείσεις την πόρτα σε ό,τι σε ενοχλεί. Αυτή η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, καθώς πολλά παλιά αισθήματα θα έρθουν στην επιφάνεια και θα πρέπει να τα διαχειριστείς. Στο οικονομικό μέτωπο, πρέπει να είσαι προσεκτικός/ή και να αποφεύγεις τα ρίσκα. Στον τομέα του έρωτα, η επιθυμία σου θα αυξηθεί, η σεξουαλική σου ένταση θα είναι υψηλή και θα είσαι τολμηρός χωρίς εμπόδια.  Απόφευγε τα ρίσκα τόσο τα οικονομικά όσο και τα συναισθηματικά, για να προφυλαχθείς από ενδεχόμενους κινδύνους.

Αιγόκερως

Ξεκινά μια περίοδος που θα πρέπει να  επιδείξεις πνεύμα συνεργασίας και υποχωρητικότητας, διαφορετικά  θα αντιμετωπίσεις προβλήματα. Θα νιώθεις ότι σε προκαλούν, χωρίς να αντιλαμβάνεσαι ότι προκαλείς με τη στάση και  συμπεριφορά σου ενδεχομένως και σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένταση και καυγά τόσο με τα μέλη της οικογένειας σου, όσο με τους συνεργάτες σου. Τα αίματα θα ανάψουν, ενώ θα ανακαλύψεις ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι και συνάδελφοι. Σε προσωπικό επίπεδο, μπορεί να υπάρξουν εντάσεις με το ταίρι σου, αφού το πιθανότερο είναι να είστε ανταγωνιστικοί και εριστικοί μεταξύ σας.

Υδροχόος

Ξεκινά μια αρκετά ενεργή περίοδος κατά την οποία θα εστιάσεις στις επαγγελματικές σου και καθημερινές δραστηριότητες. Θα δείξεις αποτελεσματική στάση αντιμετωπίζοντας άμεσα θέματα προτεραιότητας και θέτοντας νέες προκλήσεις. Θα είσαι πολύ ενεργητικός/ή και πολλές φορές θα βάζεις τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου. Αν διαχειρίζεσαι τη δική σου επιχείρηση, θα επιδιώξεις την αύξηση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση της απόδοσης. Ωστόσο, πρέπει να προσέχεις την αυξημένη σου ένταση και νευρικότητα που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σου, γι' αυτό είναι σημαντικό να ξεκουράζεσαι και να τρέφεσαι υγιεινά σωστά και τακτικά.

Ιχθύες

Θα έχεις την ευκαιρία να αναδείξεις τα δημιουργικά και καλλιτεχνικά σου ταλέντα. Θα νιώθεις αυτοπεποίθηση, γεμάτος ενέργεια και θα έχεις επιτυχίες, ειδικά αν ασχολείσαι με αθλητισμό, ενώ  θα φροντίσεις να αναπτύξεις νέα χόμπι και  διασκεδάσεις. Πρέπει να είσαι προσεκτικός με τις οικονομικές επενδύσεις, τα τυχερά παιχνίδια και τα άσκοπα έξοδα. Η σεξουαλικότητά σου θα είναι υψηλή και θα έχεις διάθεση για νέες ερωτικές γνωριμίες. Ενδέχεται να υπάρξουν εντάσεις με τον ερωτικό σου σύντροφο, αλλά και αυξημένη διάθεση για σεξ. Προσπάθησε να μην είσαι αυταρχικός με τα παιδιά σου. 

Τίνα Ζαχαριάδου

 


 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: