Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Όσκαρ και η μεγάλη νίκη του Σον Πεν


Εδω και αρκετα χρονια, εκατομμυρια ανθρωποι παρακολουθούν καθηλωμενοι στους τηλεοπτικους δεκτες τους την τελετη απονομης των βραβειων οσκαρ. Η φετινη διοργανωση και τελετη πραγματοποιηθηκε στις 23 Φεβρουαριου 2009 στις 10.00μμ. ωρα Ελλαδος και 2.00μμ στο Λος Αντζελες των Ηνωμενων Πολιτειων.Μεγαλος νικητης της βραδιας ανακυρηχτηκε ο Σον Πεν (εναντι του Μπραντ Πιτ) για τον ρολο του στην ταινια Μιλκ, οπου ενσαρκωνε τον πρωτο πολιτικο που παραδεχτηκε δημοσια την σεξουαλικη του ιδιαιτεροτητα.Κανοντας μια ιστορικη αναδρομη θα διαπιστώσουμε οτι ολα ξεκινησαν απο τον Λουις Μπ. Μαγιερ, τον τοτε ιδιοκτητη μιας μικρης κινηματογραφικης βιομηχανιας, ο οποίος θελησε να αντιδρασει κατα της φημης περι ανηθικοτητας που ανθιζε στα κινηματογραφικα κυκλωματα.Ετσι μαζι με λιγους ανθρωπους του χωρου το 1927 εγιναν μελη της Διεθνους Ακαδημιας Κινηματογραφικων Τεχνων και Επιστημων.

Το πρωτο Οσκαρ απονεμηθηκε το 1929, ενω για πρωτη φορα αναμεταδόθηκε ραδιοφωνικα το 1930 και τηλεοπτικα το 1953.Σημερα η Ακαδημια, αριθμει τουλαχιστον 5.500 μελη, ισως και παραπανω, τα οποια με την ψηφο τους αναδεικνυουν τους καλυτερους καλλιτεχνες και την καλυτερη ταινια της χρονιας.Πολλα τα ονοματα, πολλες και οι ταινιες που κερδισαν το πολυποθητο αγαλματιδιο. Αναμεσα τους ηχηρα ονοματα της τεχνης οπως η Μπετι Ντειβις, ο Τζον Χιουστον, ο Ορσον Ουελς. Χαρακτηριστικα αναφερω: Την περιφημη "Καζαμπλανκα" το 1943 με νικητη τον Χαμφρει Μπογκαρτ, το Σαιξπηρικο δραμα, τον "Αμλετ", με νικητη τον Λωρενς Ολιβιε το 1948.το "Λεωφορειο ο ποθος" με νικητρια την Βιβιαν Λι το 1951 με συμπρωταγωνιστη τον Μαρλον Μπραντο, που ομως καταφερε να παρει το πρωτο του Οσκαρ τεσσερα χρονια μετα για τον ρολο του στο "Λιμανι της αγωνιας".Το 1959 το πιο ακριβοπληρωμενο φιλμ της εποχης, με διαρκεια τρεις ωρες και πενηνταπεντε λεπτα, "Μπεν Χουρ" κερδιζει εντεκα Οσκαρ με νικητη τον Τσαρλτον Ιστον, ενω ο περιβοητος "Νονος" το 1972 φερνει στον Μαρλον Μπραντο αλλο ενα Οσκαρ.

Ποιος δεν θυμαται την συγκινητικη ταινια, "Κραμερ εναντιον Κραμερ" με πρωταγωνιστη τον Νταστιν Φοφμαν, να κερδιζει το Οσκαρ, το οποίο για ετη πολλα "σνομπαριζε" ενω αξεχαστη εμεινε για πολλους η νικητρια ταινια "Γκαντι" το Ιστορικο Επος που ειχε ως θεμα την ζωη του Εθνικου ευεργετη της Ινδιας με πρωταγωνιστη και νικητη του πρωτου ανδρικου ρολου, τον Μπεν Κινγκσλει.Το 1991 καλυτερη ταινια ψηφιζεται το πολυ γνωστο σε ολους μας θριλερ, "Η Σιωπη των αμνων", φερνοντας στην αγκαλια της Τζοντι Φοστερ το Οσκαρ, για τον ρολο της περιφημης πρακτορα του FBI.ενω το 1996 καλυτερη ταινια αναδεικνυεται "Ο Αγγλος ασθενης" με εννεα Οσκαρ, παρολο που το πρωτο βραβειο ανδρικου ρολου το κερδιζει ο καταπληκτικος Τζεφρι Ρας για τον ρολο του στον "Σολιστα".Το 1997, σταθμος χρονια για τα Οσκαρ, αφου ο "Τιτανικος" απεσπασε δεκατεσσερις υποψηφιοτητες και καταφερνει να κερδισει στις εντεκα ισοφαριζοντας τον "Μπεν Χουρ", χανοντας τον πρωτο ανδρικο ο Λεοναρντο Ντι Καπριο απο τον Τζακ Νικολσον.Απο το 2000 και μετα, εχουμε τον "Μονομαχο" με τον Ρασελ Κροου, ενω για πρωτη φορα στην ιστορια των οσκαρ τον πρωτο Γυναικειο ρολο κερδιζει η μαυρη καλλονη Χάλι Μπερι, την εξαιρετικα καταπληκτικη ξενογλωσση Γερμανικη ταινια "Οι Ζωες των αλλων", ( που οσοι δεν εχετε δει σας προτεινω να την δειτε), τις "ωρες" με την Νικολς Κιντμαν και φτανουμε αισιως στο 2009 και στην ταινια "Μιλκ" με νικητη τον Σον Πεν ,ενω λιγα χρονια πριν βραβευτηκε η ταινια του "Το σκοτεινο ποταμι".Αστρολογικα ομως τι ειναι αυτο που θα μπορουσε δειξει την μεγαλη επιτυχια αλλα και τα χιλιαδες δολαρια που καταφερε να εισπραξει απο τον ρολο του αυτo.


Γενεθλιος χαρτης

Asc Τοξοτης: Ανθρωπος που αγαπα την γνωση, με χιουμορ,ειλικρινης, με εντονη την επιθυμια για μακρινα ταξιδια με σκοπο να αποκτησει γνωσεις για το τι γινεται παγκοσμιως και ο οποίος για να νιωθει ευτυχης πρεπει να εχει ελευθερια κινησεων σε προσωπικο και επαγγελματικο επιπεδο κ επανω στον απλανη Raw Al genthi ( Αισιοδοξια,φιλοδοξια,εξυπναδα,θαρρος)

Διας στον Τοξοτη, στον 1ο οικο: Ο Διας σε κυριαρχια τονιζει την αισιοδοξια του,δειχνει αρκετες επαφες με το εξωτερικο και οτι του αρεσει να ασχολειται με την πολιτικη,την φιλοσοφια και τα θεματα πιστης.Ειναι μια θεση που του χαριζει αρκετη ευνοια τυχης και τον κανει καλοπροαιρετο και ειλικρινη.

Ηλιος στον Λεοντα, στον 8ο οικο: Ειναι μια θεση που δειχνει οτι του αρεσει να ασκει εξουσια σε ολα τα επιπεδα, υποσυνειδητη αναγκη του ειναι να ασχοληθει με την ανθρωπινη ψυχη ειτε για την προοδο της δικης του ειτε για να ελεγχει σε βαθυτερο επιπεδο τους αλλους Ειναι , επίσης, μια θεση που δειχνει το ταλεντο του στην ηθοποιια.

Ηλιος τριγωνο Δια: Γενναιοδωρος, αισιοδοξος, με αρκετη τυχη οταν την χρειαζεται,αναζητα την σοφια μεσω της γνωσης,της φιλοσοφιας,της θρησκειας αλλα και οτι εχει να κανει με πνευματικα θεματα, ειναι αυθόρμητος, με ευρυ πνευμα,με φλογερο ταμπεραμεντο, που κοιτα μπροστα και διαρκως θελει να εξελισσεται.


Ηλιος συνοδο Ουρανο:Αρκετα εκκεντρικη προσωπικοτητα (πως αλλωστε θα ερμηνευε τοσο καταπληκτικα τον ρολο του στην ταινια "Μιλκ";) ιδιορρυθμος,εκρηκτικος , αισθανεται καλα μεσα σε κοινωνικες ομαδες με ομοιδεατες του ωστε να μπορει να μοιραζεται τα οραματα του.
Επαναστατης με την κυριολεκτικη εννοια της λεξης,που μισει τα καθωσπρεπει και την καταπιεση και συγχρόνως ιδιαίτερα πολιτικοποιημενο ατομο.

Κυβερνητης 10ου η Αφροδιτη στο ζωδιο της Παρθενου: Η Αφροδιτη εκει βρισκεται στην πτωση της και δειχνει οτι για να εκφραστει το ατομο αυτο οσο καλυτερα μπορει θα πρεπει
να εστιαζει σε πρακτικα θεματα ενω θα ειναι σε θεση να επιλεγει προσωπα και καταστασεις αρκετα προσεκτικα και επιλεκτικα και με κριτικη η καυστικη διαθεση. Επισης ειναι μια θεση που δειχνει την εφεση του στις τεχνες γενικοτερα.


Αφροδιτη στον 9ο οικο: Για τον ανθρωπο αυτον η επαγγελματικη και κοινωνικη καταξιωση ειναι θεμα φιλοσοφιας θρησκειας,πιστης γενικοτερα, ενω ειναι και μια θεση που δηλωνει λογω φημης και καριερας οτι θα ειχε πολλά ταξιδια στο εξωτερικο.


Αφροδιτη τετραγωνο με τον Ωροσκοπο: Αρκετη ματαιοδοξια κ επιδειξη οσον αφορα τα υλικα του αποκτηματα.

Αφροδιτη τετραγωνο με Αρη: Δυνατες σεξουαλικες επιθυμιες,επιθετικοτητα και ανταγωνισμός. κατά καιρούς τους ενδεχόμενο να γίνεται βίαιος στις σχέσεις του, είναι μεγάλο,ενω δεν αποκλειεται η φημη του να βαλλεται απο ανθρωπους που εργαζονται απο κοινου λογω του Αρη που βρισκεται στον εκτο οικο, ενας Αρης δυνατος αφου βρισκεται σε συνοδο με τον Βασιλικο αστερα Altebaran

Αφροδιτη τριγωνο με Κρονο: Οψη που τον κανει αρκετα υπευθυνο στις συνεργασιες του και ισως στηριζει αρκετα την Αφροδιτη σε σχεση με τον Αρη,περιοριζοντας την ενεργεια του και τα συναισθηματα του,ενω ταυτοχρονα του χαριζει μακροβιοτητα στις σχεσεις.Ο Κρονος του σε κυριαρχια απο ζωδιο, σε πτωση απο οικο.

Αφροδιτη εξαγωνο Ποσειδωνα: Ανθρωπος αρκετα ευαισθητοποιημενος,διαισθητικος που μπορει να πετυχει και να λυτρωθει μεσω της αγαπης,της προσφορας και της καλλιτεχνικης δημιουργιας.

Αφροδιτη συνοδο Πλουτωνα:Ειναι μια αρκετα σημαντικη και δυνατη οψη γιατι δειχνει την βαθια επιρροη που δεχεται και επιβαλλει προκειμενου να καταξιωθει, ανθρωπος με απιστευτη φιλοδοξια, καταστροφικες τασεις τοσο στα θεματα τα ερωτικα οσο και στα θεματα της καριερας του.
Αφροδιτη συνοδο Β δεσμο:Τελος αυτη η οψη δειχνει πως η ενασχοληση του με την τεχνη αποτελεσε γι αυτον "καρμικη επιταγη" και πιθανον με την βοηθεια των συντροφων του.

Ηλιακη επιστροφη


Asc στον Λεοντα και μεσα ο Ηλιος: Χρονια που θα ελαμπε και θα κερδιζε τον θαυμασμο μεσα απο τα δημιουργηματα του και την εκφραση της προσωπικοτητας του.

Ο Ηλιος σε τριγωνο με Δια ηλιακης και γενεθλιο: Οση τυχη μπορουσε να του φερει αυτη η οψη νομιζω πως του την εφερε με αποτελεσμα να κερδισει το οσκαρ αλλα και να ξεδιπλωσει ακομη μια φορα την προσωπικοτητα του.

Ο κυβερνητης του 1ο στον γενεθλιο 8ο: Τονιζονται τα σεξουαλικα του,τα κερδη και οι απωλειες μεσω αλλων,ενω ψυχολογικα θα ειχε ξαφνικες εναλλαγες στην διαθεση του λογω του οτι ο Ηλιος πεφτει επανω στον γενεθλιο Ουρανο.
Να προσθεσω πως για την προεκλογικη εκστρατεια του Ομπαμα κατεθεσε ενα υπερογκο ποσο προκειμενου να βγει ο προεδρος της αρεσκειας του.

MC στον Ταυρο και στον γενεθλιο πεμπτο οικο:Σημαντικα τα θεματα που αφορουν την τεχνη με σταθερες αξιες στον χωρο του θεαματος,με το ταλεντο του να εκτιμαται και να τον απογειωνει στα υψη,αφου κανει μεγαλο τριγωνο με Αφροδιτη Δια, με την Αφροδιτη,κυβερνητρια δεκατου οικου στον δευτερο ( Δεν αμείφθηκε και λιγο για τον ρολο του) και τον Δια μεσα στον 5ο.

Η Αφροδιτη ηλιακης στο γενεθλιο μεσοδιαστημα Αφροδιτης Β.δεσμο:Ολη η δημοσιοτητα που κερδισε αυτην την χρονια απο την καλλιτεχνια θα ελεγα οτι ηταν καρμικο να κερδιθει μεσα απο σκληρη δουλεια και εντονη δραστηριοποιηση απο μερους του,δουλευοντας με συνεπεια και αξιοπιστια (η Αφροδιτη σε τριγωνο με κρονο γενεθλιο και τετραγωνο με Αρη) γι αυτο και καταφερε να λαμψει και να προηγηθει του αντιπαλου του Μπραντ Πιτ.
Χαρακτηριστικα αναφερω οτι στο σεληνιακο του ωροσκόπιο η Αφροδιτη βρισκεται μεσα στον 10ο οικο σε εξαγωνο με τον Ερμη, τον Αρη και τον Δια,ενω ο κυβερνητης του 10ου οικου ο Αρης σε συνοδο με Δια και τετραγωνο με Πλουτωνα.

Προσωπικά, δεν εχω τίποτε άλλο να προσθέσω, εκτός από τα συχγαρητηρια μου για την καταπληκτικη ερμηνεια του και για το ποσο καταφερε να πεισει ως ομοφυλοφιλος πολιτικος.

Με εκτιμηση Τινα Ζαχαριαδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: