Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Σκορπιός

Η διέλευση του Κρόνου στο 12ο ηλιακό σπίτι είναι, θα έλεγα, μια δύσκολη περίπτωση. Ο 12ος οίκος είναι το σπίτι που σχετίζεται με τα απωθημένα που είναι πολύ βαθιά κρυμμένα μέσα στο υποσυνείδητο μας. Είναι το τελευταίο σπίτι του ζωδιακού και δηλώνει το κλείσιμο ενός κύκλου, και το άνοιγμα ενός νέου που ξεκινά με το 1ο σπίτι. Δείχνει πολύ εσωστρέφεια και συχνά μυστικές και παράνομες καταστάσεις, ενώ είναι το σπίτι που συνδέεται άμεσα με την συμπαντική αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά μας προς τους συναθρώπους μας. Όταν, λοιπόν, ο Κρόνος βρίσκεται εκεί, έρχεται σε σύγκρουση η πνευματικότητα με την πρακτικότητα. Τα κοινά στοιχεία που συνδέουν τον πλανήτη αυτόν με το συγκεκριμένο οίκο είναι δυστυχώς, οι φοβίες, οι ανασφάλειες και οι τάσεις περιορισμού και μοναξιάς. Στοιχεία που δεν είναι καθόλου ξένα σε εσάς τους Σκορπιούς.

Όπως είναι λογικό τα στοιχεία αυτά θα τονιστούν ενώ η ψυχολογική σας κατάσταση θα επιβαρυνθεί. Συχνά θα νιώθετε ενοχές για πράγματα που έπρεπε να είχατε ολοκληρώσει και δεν το έχετε κάνει. Αν το επάγγελμα σας σχετίζεται με κλειστούς χώρους, θάλασσα ή φάρμακα, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα και δοκιμασίες, ενώ όσοι έχετε εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες, καλό είναι να επανεξετάσετε αν πρέπει να παραμείνετε στον χώρο της παρανομίας ή να ανοίξετε ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή σας, σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν μια κοινωνία. Οι εχθροί που θα αποκτήσετε αυτή την περίοδο, θα είναι άτομα με κύρος και η έχθρα μεταξύ σας θα έχει διάρκεια. Εμπλοκές με τον νόμο είναι σκόπιμο να αποφευχθούν, καθόσον, όσο ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιο της δικαιοσύνης, θα πρέπει να δώσετε βαρύτητα στα θέματα αυτά.

Για όσους ασχολούνται με τα καλλιτεχνικά θα είναι μια περίοδος όπου θα νιώθουν την έμπνευση και την φαντασία τους περιορισμένη και θα αισθάνονται πως δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν ή να προσφέρουν. Πράγματι αυτό μπορεί να συμβεί, όπως επίσης και το αντίθετο, δηλ. με πειθαρχία αλλά και σοβαρή αντιμετώπιση των όσων έχετε να κάνετε να πετύχετε, με κόπο εννοείται, το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν για παράδειγμα σκέφτεστε να γράψετε ένα βιβλίο, θα έχετε και την υπομονή να «στρωθείτε» αλλά και την συγκέντρωση που απαιτεί η συγγραφή του. Σε θέματα υγείας, η προσοχή σας θα πρέπει να στραφεί σε ασθένειες του ανοσοποιητικού, ψυχικές διαταραχές, μολύνσεις και αλλεργίες από φάρμακα η τσιμπίματα και τέλος αν είστε εθισμένοι στο ποσό ή σε άλλες χημικές ουσίες, τώρα είναι μια καλή εποχή για αποτοξίνωση.

Αν και θα προσφέρεται τη βοήθειά σας, - κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα- , συχνά θα το κάνετε έχοντας την αίσθηση της «υποχρέωσης» και όχι εκείνη της ανιδιοτελούς αγάπης που επιτάσσει ο Ποσειδώνας και το 12ο σπίτι. Παρ’ όλα αυτά οι άλλοι θα βρουν στο πρόσωπο σας το στήριγμα που χρειάζονται. Όσο, λοιπόν, ο Κρόνος θα βρίσκεται στον 12ο οικο σας, είναι μια σημαντική περίοδος που θα σας βοηθήσει να κάνετε μια βαθιά ενδοσκόπηση, αποκτώντας αυτογνωσία, έτσι ώστε, αντικειμενικά πλέον, να εκτιμήσετε πρώτα τον εαυτό σας και στη συνέχεια τους άλλους. Επίσης, πολλοί από εσάς, ενδέχεται να ασχοληθείτε σοβαρά με θέματα που αφορούν τη θρησκεία, την μεταφυσική, την τέχνη και γενικότερα την καλλιτεχνια.

Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: