Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Η σημασία του Ωροσκόπου στην συναστρία

Για να κατανοήσουμε την σημασία του Ωροσκόπου στην συναστρία δυο ατόμων πρέπει αρχικά να δούμε τι ακριβώς είναι ο Ωροσκόπος. Ο Ωροσκόπος ή αλλιώς ανατέλλον ζώδιο, είναι το ζώδιο εκείνο το οποίο ανατέλλει την στιγμή της γέννησης μας. Από το σημείο αυτό ξεκινά ο 1ος οίκος ενός γενέθλιου χάρτη και εν συνεχεία βγαίνουν οι υπόλοιποι οίκοι.Αντιπροσωπεύει την εικόνα και συμπεριφορά που βγάζουμε προς τα έξω, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, την εμφάνιση μας δηλαδή και τον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε. Είναι η εξωτερική μας βιτρίνα και η ζωδιακή του θέση είναι τα πρώτα στοιχεία που εκλαμβάνει όποιος μας γνωρίζει. Καθοριστική η σημασία του μέσα στην συναστρία και ακόμη πιο καθοριστική όταν σχηματίζει όψεις με τους πλανήτες του εκάστοτε συντρόφου.

Έτσι, όταν μελετάμε μια συναστρία το πρώτο πράγμα που εξετάζουμε είναι οι Ωροσκόποι και αν βρίσκονται σε συμβατά ζώδια. Στην περίπτωση που και τα δυο μέλη έχουν τον ίδιο Ωροσκόπο, το ζευγάρι βγάζει μια απίστευτη οικειότητα, ακόμη κι αν δεν είναι έρωτας με την πρώτη ματιά έχουμε ένα ζευγάρι το οποίο παρουσιάζει πολλά κοινά. Αν οι Ωροσκόποι τους βρίσκονται σε ζώδιο της φωτιάς, πιθανόν να συνάψουν σχέση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα είναι ένα αρκετά δραστήριο ζευγάρι, εύθυμο, όλο ζωντάνια, εκδηλωτικό από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις και θα δίνει μεγάλη σημασία στον τομέα τον σεξουαλικό. Αν οι Ωροσκόποι βρίσκονται σε ζώδιο της γης, τότε έχουμε δυο ανθρώπους οι οποίοι θα είναι αρκετά μαζεμένοι ως προς τις εκδηλώσεις/διαθέσεις τους.

Για να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους θα πρέπει να είναι πολύ σίγουροι ακόμη κι αν μέσα τους καίγονται ο ένας για τον άλλον. Δεν θα είναι διαχυτικοί μεταξύ τους και η σχέση θα δημιουργηθεί αφού θα είναι ενήμεροι και οι δυο για τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία του άλλου. Αν οι Ωροσκόποι βρίσκονται σε ζώδιο του αέρα έχουμε ένα ζευγάρι διανοούμενων. Το πρώτο ερωτικό σκίρτημα ενδέχεται να προήλθε εξαιτίας του τρόπου που αντιλαμβάνονται και εκφράζονται μεταξύ τους και όχι τόσο από την εξωτερική τους εμφάνιση. Απαραίτητη προϋπόθεση λοιπόν ο ένας να διεγείρει τον εγκέφαλο του άλλου. Αν οι Ωροσκόποι βρίσκονται σε ζώδιο του νερού, έχουμε ένα ζευγάρι εσωστρεφές και αρκετά συναισθηματικό.

Από την πρώτη επαφή/γνωριμία θα λειτουργήσουν καθαρά με το ένστικτο τους και θα εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους όταν νιώσουν συναισθηματικά ασφαλείς. Στην περίπτωση που ο ένας έχει Ωροσκόπο σε ζώδιο της φωτιάς και ο σύντροφος έχει γήινο Ωροσκόπο, τότε εκείνος που έχει την φωτιά θα φαντάζει πολύ μπρουτάλ τύπος στα μάτια του συντρόφου του. Ενδέχεται η παρορμητική συμπεριφορά του, να βγάλει ψυχρότητα στο άλλο μέλος με αποτέλεσμα να χρειαστεί περισσότερες μάχες για να τον κατακτήσει. Στην περίπτωση που ο ένας έχει Ωροσκόπο σε ζώδιο της φωτιάς και ο άλλος σε ζώδιο του αέρα έχουμε συμβατότητα Ωροσκόπων, με εκείνον που έχει την φωτιά να είναι περισσότερο εκδηλωτικός.

Πιθανόν εκείνος θα κάνει την πρώτη κίνηση χωρίς να φέρει τον εκπρόσωπο του αέρα σε δύσκολη θέση αφού ο τρόπος εκδήλωσης του ενδιαφέροντος του πρώτου, θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για τον άλλο. Στην περίπτωση που το πύρινο άτομο γνωρίσει σύντροφο με Ωροσκόπο σε ζώδιο του νερού θα υπάρξει αρχικά σύγκρουση. Ο εκπρόσωπος του νερού θα είναι περισσότερο συνεσταλμένος, Όχι μόνο δεν θα βιαστεί αλλά θα περιμένει να σιγουρευτεί ότι ο σύντροφος δεν είναι μόνο ένας σεξομανής ερωτύλος αλλά κι ένας άνθρωπος με πολύ συναίσθημα. Αντίθετα κάποιος με γήινο Ωροσκόπο θα έχει μεγάλη συμβατότητα με κάποιον που έχει Ωροσκόπο στο ζώδιο του νερού. Η ανασφάλεια και των δυο, οι ελεγχόμενες συμπεριφορές και αντιδράσεις γενικότερα, δίνουν την ευκαιρία, να ωριμάσουν τα πράγματα μέσα στον χρόνο και να εμπιστευτεί ο ένας τον άλλον.

Στην περίπτωση που ο γήινος Ωροσκόπος γοητευτεί από κάποιον που έχει Ωροσκόπο σε ζώδιο του αέρα έχουμε δυσαρμονία εξαιτίας της ρεαλιστικής και πεζής κατά κάποιον τρόπο αντιμετώπισης της ζωής σε σχέση με τον επιφανειακό και καθόλου πρακτικό Ωροσκόπο του αέρα ο οποίος θα μιλά ακατάπαυστα σε αντίθεση με τον άλλον που θα ελέγχει διαρκώς τα λεγόμενα του. Στην περίπτωση δε, που ο Ωροσκόπος του αέρα ερωτευτεί Ωροσκόπο του νερού από την πρώτη επαφή θα φανούν οι διαφορές. Ο εκπρόσωπος του νερού θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβει γιατί το αντικείμενο του πόθου του είναι τόσο αντιδραστικό και δυσνόητο. Η τάση του ενός για μια σχέση καθαρά συναισθηματική και δεσμευτική και η τάση του άλλου για σχέση που θα δίνει απόλυτη ελευθερία κινήσεων και στους δυο θα αποτελέσει πρόβλημα σχεδόν από το αρχικό στάδιο της γνωριμίας τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: