Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η είσοδος του Ήλιου στον Κριό

Η εαρινή ισημερία ξεκινά στις 21 Μαρτίου για το βόρειο ημισφαίριο ενώ για το νότιο ημισφαίριο στις 21 Σεπτεμβρίου. Το ταξίδι του Ήλιου ξεκινά από την μηδενική κρίσιμη μοίρα του Κριού για να ολοκληρώσει τον 12μηνο κύκλο του στην τελευταία μοίρα του Ιχθύων στις 20 Μαρτίου του επόμενου έτους.
Παραδοσιακά ο Ήλιος στο ζώδιο του Κριού βρίσκεται σε θέση έξαρσης κι ευνοούνται τα νέα ξεκινήματα και όχι μόνο. Όταν ένας πλανήτης βρεθεί στην έξαρση του αυτό σημαίνει πως ο χώρος που βρίσκεται, είναι κατάλληλος ώστε να εκφράσει τις ιδιότητές του.

Οι ιδιότητες του Ήλιου λίγο πολύ είναι γνωστές. Αντιπροσωπεύει τη συνειδητή μας προσωπικότητα κι εκφράζει τις πραγματικές, συνειδητές μας ανάγκες. Ο Ήλιος είναι το Εγώ μας, αυτό που πραγματικά είμαστε και που καλούμαστε στην πορεία της ζωής μας ν’ ανακαλύψουμε, το κέντρο του πυρήνα μας. Ο μεγαλύτερος φόβος του Ήλιου είναι η ανυπαρξία, η έλλειψη ζωής κι ο θάνατος, γι αυτό στην προσπάθεια του να υποτάξει το φόβο του θανάτου γίνεται ματαιόδοξος, εγωιστής, υπερόπτης ταυτόχρονα δημιουργικός προκειμένου ν’ αφήσει πίσω του κάτι από τη «λάμψη» του.

Όλες αυτές οι ιδιότητες του Ήλιου στο ζώδιο του Κριού και κυριαρχίας του Άρη εκφράζονται αρκετά καλά και δυναμικά. Ο Κριός δίνει αυξημένη ζωτικότητα κι ενέργεια, αγαπά τα νέα ξεκινήματα, τη δράση κι είναι κοινωνικός κι εξωστρεφής. Είναι ανταγωνιστικός και τολμά να διεκδικήσει όσα επιθυμεί ανεξάρτητα απ’ τα εμπόδια που ενδεχομένως βρεθούν στο δρόμο του. Παρότι οι όψεις του διελαύνοντα Ήλιου έχουν μικρή διάρκεια, ανάλογα τα σημεία που αγγίζουν κι ενεργοποιούν στον χάρτη μας ανακινούν συγκεκριμένα θέματα και πάντα σε σχέση με τον οίκο που διελαύνει.

Σήμερα λοιπόν έχουμε την είσοδο του στον Κριό κι αύριο 21/3 τέλεια σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή. Ενδεχομένως να είμαστε περισσότερο υποκειμενικοί απ’ ότι συνήθως ενώ στις 9.οο το βράδυ ο Ερμής θα βρεθεί σε θέση cazimi ή διαφορετικά, «στην καρδιά του Ήλιου», μια θέση η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να πείσουμε για τις ιδέες ή τα σχέδια μας θέτοντας σωστά επιχειρήματα με την προϋπόθεση όμως πως δεν σκοπεύουμε ν’ αλλάξουμε γνώμη.

Στις 22/3 έχουμε Νέα Σελήνη στην 2η μοίρα του ζωδίου και σε σύνοδο με ανάδρομο Ερμή κι Ουρανό. Μια Νέα Σελήνη από μόνη της ευνοεί τα νέα ξεκινήματα πολύ περισσότερο δε, στο ζώδιο του Κριού και σε όψη με τον Ουρανό, τον πλανήτη που σχετίζεται με την πρωτοπορία, τα οράματα και τη διαφορετικότητα γενικότερα. Ωστόσο, η ανάδρομη πορεία του Ερμή προδιαθέτει για ξεκινήματα ή συζητήσεις που αφορούν παρελθοντικές υποθέσεις. Ανεξέλεγκτες καταστάσεις, νεύρα κι έντονες διαμάχες είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη Νέα Σελήνη η οποία επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους των πρώτων πρώτων ημερών του παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους).

Στις 24/3 γίνεται ακριβείας η σύνοδος με τον Ουρανό με αποτέλεσμα τα απρόοπτα να συνεχίζονται. Τέλος του μήνα το τετράγωνο με τον Πλούτωνα είναι γεγονός. Προβλήματα με ανθρώπους που επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή μας, εξουσιαστικές διαθέσεις, αυτοκαταστροφικές τάσεις και βαριά ψυχολογία είναι κάποια χαρακτηριστικά αυτής της όψης.

Στις 16 και 17/4 ο Ήλιος θα σχηματίσει όψη αντίθεσης με τον Κρόνο για να επαναφέρει προβλήματα με ανθρώπους που έχουν κύρος κι εξουσία, καταθλιπτικές διαθέσεις, τάση για απομόνωση κι εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν.

Χρόνια Πολλά στους Κριούς και καλή αστρολογική χρονιά.

Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: