Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Σελήνη στον Ταύρο 12/7/12Ότι έχει μόλις διασωθεί από το πεδίο της μάχης των προηγούμενων ημερών, χρειάζεται στοργή και φροντίδα ώστε να συντηρηθεί και να ευδοκιμήσει.
Η Σελήνη στον Ταύρο για 2,5 μέρες, δίνει το γόνιμο έδαφος γι αυτό, με την βοήθεια του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα αρχικά, ώστε ν’ αναθαρρήσουμε ικανοποιώντας βασικές συναισθηματικές και υλικές μας ανάγκες.
Δεν χρειαζόμαστε μεγαλειώδη, τεχνητά σκηνικά για να εκτιμήσουμε και ν’ απολαύσουμε την ζωή μας. Αρκεί μια συνειδητή ματιά γύρω μας, σε όσα είναι στην διάθεσή μας, με ήρεμη αποδοχή για όσα δεν αλλάζουν παρεμβατικά.
Η μυρωδιά από ένα λουλούδι, η γεύση από ένα δροσερό φρούτο, το τιτίβισμα ενός πουλιού, η συντροφιά της τέχνης, μέσα από μια ωραία εικόνα ή μελωδία, η ζεστασιά από ένα χαμόγελο, η τρυφερότητα μέσα από ένα χάδι, είναι στιγμές που δίνουν νόημα κι αξία στην ζωή, όταν μέσα από την απλότητά τους, της επιτρέπουμε να ρέει κι εμείς αφηνόμαστε στην δική της ιαματική ροή και αφθονία και τους δικούς της μεταλλακτικούς ρυθμούς.


Εβίτα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: