Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Σελήνη στον Τοξότη 18-10-2012

Χαρά θεού για τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα με τη Σελήνη να απομακρύνεται από το ζώδιο του Σκορπιού για να βρεθεί στου Τοξότη. Συγκεκριμένα στις 3.25΄πμ. πατάει το πόδι της στα πάτρια εδάφη του Δία.
Με οικοδεσπότη τον Δία η Σελήνη γίνεται περισσότερο ευχάριστη, αισιόδοξη και περιπαικτική. Πίστη, φιλοσοφία, σοφία, γνώση, ελευθερία, περιπέτεια κι αισιοδοξία είναι λέξεις κλειδιά για τη Σελήνη σ’ αυτή τη θέση.

Η πρώτη όψη που σχηματίζει μπαίνοντας στον Τοξότη νωρίς το πρωί, είναι τετράγωνο με Ποσειδώνα. Όψη που θα βιώσουν όσοι παραμείνουν ξύπνοι αργά τη νύχτα και όσοι εργάζονται. Τάσεις φυγής όπου κι αν βρίσκεστε κυρίως αν έχετε μπροστά σας δύσκολα ή άλυτα θέματα. Αποφύγετε να βρείτε καταφύγιο στο αλκοόλ και γενικότερα στις καταχρήσεις που δίνουν παροδικές ουτοπικές εντυπώσεις και προπάντων μην πάρετε αποφάσεις για σημαντικά θέματα. Η φαντασία, η ευαισθησία, οι αμφιβολίες και τα διλλήματα δεν μας καθιστούν ικανούς να χειριστούμε σωστά κάποιες υποθέσεις.

Το τρίγωνο της Σελήνης με τον Ουρανό στις 12.50 μμ. θα φέρει τη διάθεση για νέα ξεκινήματα, αλλαγές στο πρόγραμμά, αυξημένη δημιουργικότητα, επεκτατικές διαθέσεις στους τομείς (οίκους) που λαμβάνουν χώρα οι πλανήτες. Η αυριανή ημέρα είναι ιδανική για να διαπιστώσετε πως νιώθετε αρκετά καλά κάνοντας πράγματα εντελώς διαφορετικά απ’ ότι συνήθως, είτε είναι σημαντικά είτε όχι. Εκφράστε ελεύθερα τα συναισθήματά σας και όλα όσα σας κάνουν να νιώθετε ζωντανοί, δημιουργικοί και ελεύθεροι μέσα σ’ ένα συλλογικό πλαίσιο μαζί με ανθρώπους που έχετε κοινές αντιλήψεις και πιστεύω. Ότι πρέπει για το αυριανό συλλαλητήριο, για να ακουστεί η φωνή του λαού…..

Η σύνοδος της Σελήνης με τον Άρη ωθεί στην έκφραση συναισθημάτων με τη διαφορά πως ανεβαίνουν περισσότερο οι τόνοι, παθιαζόμαστε με ότι ασχολούμαστε και ίσως προκληθούν εντάσεις. Ενδεχομένως να μην μπορέσουμε να ελέγξουμε τις διαθέσεις μας και να ξεσπάσουμε βίαια. Η αίσθηση ότι πρέπει να κινητοποιηθούμε παίρνοντας πρωτοβουλίες οδηγεί σε παρορμητικές ενέργειες κι αντιδράσεις. Θα προβάλλουμε με φανατισμό τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις, τη φιλοσοφία μας για τη ζωή, για τους νόμους και την ηθική και όλα όσα σχετίζονται με την παιδεία.

Στο φλογερό ταμπεραμέντο του Τοξότη ο Άρης βρίσκει σύμμαχο ώστε να προσεγγίσει με ερωτική διάθεση τη Σελήνη ξυπνώντας της έντονα συναισθήματα, έτσι, δεν αποκλείονται νέες ερωτικές γνωριμίες με ανθρώπους διεκδικητικούς και δυναμικούς.

Γενικότερα, δεν θα λείψει ο ενθουσιασμός, οι επιπόλαιες διαθέσεις/συμπεριφορές και ο φανατισμός. Εύθυμο, αισιόδοξο κλίμα, διάθεση για ταξίδια και μετακινήσεις, ερευνητική και περιπετειώδης διάθεση και ανάγκη για επαφές με ανθρώπους που έχουν διαφορετική κουλτούρα από εμάς.

Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: