Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Εαρινή ισημερία Κριός το ζώδιο του μήνα

Ο Ήλιος είναι το κέντρο  του σύμπαντος και πρωταρχική πηγή ενέργειας για όλα τα οικοσυστήματα. Στις 20 Μαρτίου ημέρα που ανακηρύχτηκε από την AFAN (παγκόσμια ένωση αστρολόγων) ως  διεθνής ημέρα αστρολογίας  θα εισέλθει στο ζώδιο του Κριού για να ξεκινήσει  εκ νέου το ετήσιο ταξίδι του στον ζωδιακό κύκλο.  Στις 20 Μαρτίου του επόμενου έτους  με το ζώδιο των Ιχθύων θα ολοκληρώσει την πορεία του στα 12 ζώδια για να κλείσει κι αυτό το αστρολογικό έτος.

Ταυτόχρονα με την είσοδο του Ήλιου στο ζώδιο του Κριού ξεκινά η Εαρινή Ισημερία για το βόρειο ημισφαίριο της γης. Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά γιατί έχουμε αυτές τις εναλλαγές εποχών και πως εμπλέκονται με την αστρολογία.  H  Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και γύρω από τον άξονα της.  Για να ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο χρειάζεται ένα έτος (εναλλαγή εποχών) ενώ, για να ολοκληρώσει μια περιστροφή γύρω από τον άξονα της χρειάζεται 24 ώρες (εναλλαγή ημέρας/νύκτας).


Όπως η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο και γύρω από τον άξονά της, λόγω της κλίσης του άξονα της που είναι 23.5 μοίρες περίπου, οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν κάθετα στην Γη. Η ζώνη δηλαδή της Γης που βλέπει ο Ήλιος είναι 23.5 μοίρες πάνω και 23.5 μοίρες κάτω από τον ισημερινό. Ουσιαστικά  δηλαδή μόνο μια επιφάνεια της Γης βλέπει τον Ήλιο  γι' αυτό οι πόλοι της είναι πάντα παγωμένοι.  Αυτή η ζώνη των 23.5 μοιρών είναι η λεγόμενη απόκλιση του Ήλιου. Όταν κάποιοι  πλανήτες βρεθούν να  ξεπερνούν την απόκλιση του Ήλιου, τότε  βρίσκονται "εκτός ορίων". Έτσι, κάθε περιοχή της  σ’ αυτό το τόξο μοιρών έρχεται σε επαφή με τις ακτίνες του Ήλιου και κάθε φορά που ο Ήλιος περνά από τους ισημερινούς έχουμε τις ισημερίες ενώ κάθε φορά που περνά από τους τροπικούς του Καρκίνου και του Αιγόκερω έχουμε τα ηλιοστάσια όπου η φαινομενική κίνηση του Ήλιου επιβραδύνεται και μοιάζει να βρίσκεται σε στάση μέχρι την ημέρα των ηλιοστασίων.

Κατά τη διάρκεια της Εαρινής και Φθινοπωρινής Ισημερίας οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν κάθετα στον ισημερινό και οι ώρες της ημέρας εξισώνονται με  της νύκτας, έτσι οι ακτίνες του μοιράζονται ισόποσα στα δυο ημισφαίρια.  Ο Ήλιος δηλαδή βρίσκεται πάνω από τον ορίζοντα  12 ώρες  (ημέρα) και 12 ώρες κάτω από τον ορίζοντα (νύκτα).

 

Στις 20 με 21/3  ο Ήλιος φτάνει στη μηδενική του Κριού κι αφού περάσει το εαρινό σημείο αρχίζει ν’ ανεβαίνει, φτάνοντας στο πιο ψηλό σημείο  του στο βόρειο ημισφαίριο (τροπικός του Καρκίνου) στις  21 με 22/6  όπου έχουμε το Θερινό Ηλιοστάσιο με τις ώρες της ημέρας ν’ αυξάνονται σε διάρκεια, έναντι της νύκτας. Από εκεί αρχίζει να κατεβαίνει προς το νότιο ημισφαίριο. Όταν φτάσει στις 22 με 23/9 στη μηδενική του Ζυγού έχουμε την Φθινοπωρινή Ισημερία όπου πάλι οι ακτίνες του μοιράζονται ισόποσα στα δυο ημισφαίρια ( ίση ημέρα/ίση νύκτα). Στην πορεία και μετά το φθινοπωρινό σημείο ο Ήλιος αρχίζει να κατεβαίνει, αυξάνονται οι ώρες της νύκτας σε διάρκεια και όταν  φτάσει στο κατώτατο σημείο του στο νότιο ημισφαίριο (τροπικός του Αιγόκερω) στις 21 με 22/12 έχουμε το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στο βόρειο ημισφαίριο. Έτσι, όταν το βόρειο ημισφαίριο έχει άνοιξη/καλοκαίρι, το νότιο έχει φθινόπωρο/χειμώνα και το αντίστροφο. 


Αστρολογικά τώρα, η ρίζα της αστρολογίας βρίσκεται στην εποχολογία, ως αρχή της εκλειπτικής ορίστηκε η μηδενική μοίρα του Κριού. Η μηδενική μοίρα του Κριού είναι το αστρονομικό σημείο που η εκλειπτική τέμνει τον ουράνιο ισημερινό και  συμπίπτει με  την έναρξη  της εαρινής ισημερίας.

 Για τους αρχαίους οι εποχικές αλλαγές ήταν αρκετά σημαντικές διότι απ’ αυτές εξαρτιόνταν όλες οι γεωργικές ασχολίες και κατ’ επέκταση  η επιβίωση των ανθρώπων εκείνων των εποχών. Εφόσον οι εποχές καθορίζονται από τον τρόπο που βλέπει ο Ήλιος εκείνο το συγκεκριμένο τμήμα της Γης ( 23.5 μοίρες πάνω και 23.5 μοίρες κάτω από τον ιησμερινό)  είναι προφανές  γιατί τον λάτρευαν ως θεό και τον τιμούσαν με  διάφορες γιορτές. Με τις γιορτές τιμούσαν τη σπουδαιότητα της φύσης γενικότερα και του Ήλιου μιας κι αναγνώριζαν πως όταν εκείνος ήταν στο πλάι τους  οι σοδειές τους θα ήταν αρκετές για να επιβιώσουν.
 
Η άνοιξη είναι η εποχή της σποράς, το καλοκαίρι η εποχή της βλάστησης, το φθινόπωρο η εποχή της συγκομιδής και ο χειμώνας  η εποχή  που η φύση «κοιμάται» για να ξυπνήσει πάλι την άνοιξη και να αρχίσει ένας νέος κύκλος ξανά από την αρχή. Κατά γενική ομολογία η Εαρινή Ισημερία σημειοδοτεί την πιο όμορφη εποχή του έτους. Η  γη καρποφορεί, ανθίζει, αναγεννιέται η φύση μαζί και ο άνθρωπος που νιώθει την ανάγκη να διοχετεύσει την ενέργεια του σε νέα πεδία δράσης.

Μυθολογικά η Εαρινή Ισημερία συνδέεται με την επιστροφή της Περσεφόνης στην μητέρα της θεά Δήμητρα από το σκοτεινό παλάτι του Πλούτωνα.

Κριός το ζώδιο του μήνα 

Αστρολογικά η Εαρινή Ισημερία συνδέεται  με το ζώδιο του Κριού στο οποίο θα βρεθεί ο Ήλιος από τις 20/3 έως τις 20/4. Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού και είναι αυτός που σημειοδοτεί την νέα αστρολογική χρονιά όπως είπαμε και πρωτύτερα. Ζώδιο της σποράς  γι αυτό και  ευνοούνται  τα νέα ξεκινήματα, οι νέες εμπειρίες και πρωτοβουλίες. Ανήκει στα ζώδια της φωτιάς, του παρορμητικού σταυρού, αρσενικό ως προς την πολικότητα, χολερικού τύπου.



Σύμβολο του ζωδίου είναι το κεφάλι και τα κέρατα ενός κριαριού που συμβολίζουν τη  βία και τη  δύναμη.  Στο ζώδιο του Κριού ο Άρης βρίσκεται σε κυριαρχία, ο Ήλιος σε έξαρση, η Αφροδίτη σε αδυναμία και ο Κρόνος σε πτώση.


Ο Ήλιος με τη σειρά του είναι αρσενικός πλανήτης, άγονος και θερμός, Είναι το κέντρο του σύμπαντος και συνείδησης μας, το Συνειδητό Εγώ /προσωπικότητα, όλα όσα επιθυμούμε και γνωρίζουμε για τον εαυτό μας,  οι πραγματικές  μας ανάγκες κι επιθυμίες. Πρωταρχική πηγή ενέργειας,  δείκτης υγείας/ζωτικότητας που σχετίζεται με τις αρσενικές αρχές, με  άτομα εξουσίας, τον πατέρα και το πρότυπο συζύγου για τις γυναίκες.


Η φύση του Κριού όσο και  του Ήλιου παρουσιάζουν κοινά κι ως εκ τούτου ο Ήλιος βρίσκει κατάλληλο το πεδίο  να εκφράσει την ενέργεια του γι αυτό παραδοσιακά η έξαρση του Ήλιου βρίσκεται στον Κριό με καλύτερη θέση αυτή της 19ης μοίρας που θεωρείται η απόλυτη έξαρση του.


Κάποιος που έχει Ήλιο στον Κριό έχει αυξημένη ζωτικότητα, υπέρμετρο εγωισμό και έντονη την επιθυμία για νέα ξεκινήματα σε όλους τους τομείς της ζωής. Ετοιμόλογος, ενθουσιώδης, παρορμητικός, γενναίος και έντονα σεξουαλικός τύπος. Συνήθως πρόκειται για μια πολύ δυναμική προσωπικότητα, ευχάριστη, κοινωνική που δεν περνά εύκολα απαρατήρητη. Γεννημένος αρχηγός επιθυμεί να έρχεται πάντα πρώτος, ευέξαπτος, ανυπόμονος, προκλητικός, απότομος, και σαρκαστικός. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα προσβάλλει τους άλλους με άσχημο τρόπο, όχι από πρόθεση αλλά εξαιτίας της ειλικρίνειας,  του αυθορμητισμού  και της άξεστης συμπεριφοράς που τον χαρακτηρίζει και που περισσότερο θυμίζει κάτι από Νεάντερνταλ παρά έναν ευγενικό συνομιλητή. 
 

Είναι καλοπροαίρετος, ενίοτε αφελής,  ευκολόπιστος έως κι ανώριμος σαν  μικρό παιδί. Δεν δέχεται οδηγίες αντίθετα απολαμβάνει να δίνει, διεκδικητικός, ανταγωνιστικός, με πρωτόγονα ένστικτα. Λειτουργεί παρορμητικά, δρα πριν σκεφτεί κι αυτό τον φέρνει αντιμέτωπο με λάθη που δύσκολα θα παραδεχτεί πως έχει κάνει. Νοητικά συνήθως βρίσκεται σε υπερδιέγερση, ο νους του «κατεβάζει» νέες ιδέες και σχέδια, ορθή, κοφτή ομιλία, δυνατή φωνή, ωστόσο κάποιος πρέπει να του επισημάνει να μην βγάζει γρήγορες κρίσεις κυρίως όταν νευριάζει  γιατί σχεδόν πάντα τείνει να χάνει το δίκιο του. Για τον εκπρόσωπο του Κριού η καλύτερη άμυνα είναι επίθεση, κατάσταση η οποία όσες φορές τον σώζει άλλες τόσες τον ζημιώνει. Όσο εύκολα θυμώνει άλλο τόσο εύκολα του περνά ο θυμός, δεν κρατά κακίες  και σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται εκδικητικός παρ’ ότι γίνεται συχνά σκληρός.
 

Συναισθηματικά είναι πολύ εκδηλωτικός με το ταίρι του,  ερωτεύεται  σχεδόν ακαριαία  άλλο  ξεχνά κι ακαριαία για να περάσει σε άλλους έρωτες και νέες περιπέτειες. Είναι ιππότης με το σύντροφό του, τουλάχιστο μέχρι να βαρεθεί, ζηλεύει παράφορα και δεν το κρύβει αλλά ούτε αισθάνεται και ντροπή γι αυτό. Ιδιαίτερα ερωτικός, θερμός, παθιασμένος, ακούραστος ενίοτε βίαιος εραστής που εξαιτίας του παρορμητικού του χαρακτήρα κάνει συχνά βιαστικές κι ως επί των πλείστων λάθος επιλογές.  Αγαπά την περιπέτεια, την ανεξαρτησία, τη φασαρία  και ένας σύντροφος που έχει στενά συνδεδεμένη σχέση με τον καναπέ του, απλά δεν του ταιριάζει.


Αγαπημένο  χρώμα  το κόκκινο, αγαπημένη πέτρα το ρουμπίνι και το διαμάντι. Κυβερνά το κεφάλι και τον εγκέφαλο γι αυτό αρκετά συχνά παρουσιάζει πονοκεφάλους, ημικρανίες και αυξομειώσεις στην αρτηριακή πίεση.


Λέξεις κλειδιά που τον χαρακτηρίζουν: Εγώ είμαι, δράση, θάρρος, τόλμη,  αλαζονεία, εγωισμός, ειλικρίνεια, αυθορμητισμός, νευρικότητα, παρορμητισμός, νέα ξεκινήματα. 

 Όψεις που θα σχηματίσει ο Ήλιος κατά την παραμονή του στον Κριό


  
Στις 25/3 θα πραγματοποιηθεί σύνοδος μεταξύ Ήλιου/Αφροδίτης η οποία θα ολοκληρωθεί στις 29/3 σ’ ένα αρκετά δυναμικό, πολεμικό και ταυτόχρονα ερωτικό ζώδιο όπου τα κατώτερα ένστικτα είναι περισσότερο αυξημένα. Ο Ήλιος βρίσκεται σε έξαρση, έχει ισχυρή  θέληση και πυγμή. Η Αφροδίτη βρίσκεται σε αδυναμία και κατά κάποιον τρόπο «παλεύει» να εναρμονίσει τα καλλιεργημένα γούστα της σύμφωνα με τις προκλήσεις του περιβάλλοντος που θα φιλοξενηθεί  ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Νέα ερωτικά σκιρτήματα, έντονες διεκδικήσεις, προκλητικές διαθέσεις και προστριβές που βρίσκουν διέξοδο μέσα από την ερωτική και σεξουαλική έκφραση. Ισχυρά αισθήματα κι επιθυμίες, γοητεία, ζήλεια, ελκυστικότητα, διάθεση για φλερτ και ερωτικές περιπτύξεις, ζωτικότητα, αυξημένη κοινωνικότητα, ημέρες ευχαρίστησης, γιατί όχι και σπατάλης προκειμένου να ικανοποιηθούν κάποιες επιθυμίες. Νέες γνωριμίες, συνεργασίες και τάση για ομορφιά και καλλωπισμό.


Στις 27/3 πραγματοποιείται μια αρκετά δυναμική Πανσέληνος στην 6η μοίρα του Ζυγού. Επηρεάζει άμεσα τους γεννημένους του πρώτου δεκαημέρου. Σε στενή όψη με τον Ουρανό και την Αφροδίτη εκείνα τα οποία πρέπει να περιμένουμε  είναι ανατροπές, έντονες αντιδράσεις και παράλογες συμπεριφορές που  σχετίζονται κυρίως με την ανάγκη να εκφραστούμε δυναμικά, να ξεχωρίσουμε, σε αντιδιαστολή με την τάση της ημέρας που επιθυμεί αρμονία και ισορροπία συναισθημάτων. Σύγχυση  ως προς τον τρόπο που θα εκφράσουμε τις ανάγκες μας  εξαιτίας της έντονης συναισθηματικής φόρτισης που θα επικρατεί προκειμένου να ικανοποιηθούν όλοι και με όλα. Ευσυγκινησία,  αστάθεια και διάσταση μεταξύ συνειδητής θέλησης και ψυχικών διαθέσεων, ρήξεις και προστριβές στις πολύ στενές προσωπικές σχέσεις και στους τομείς του γενέθλιου ωροσκοπίου μας που αγγίζει η Πανσέληνος. Ο χορηγός της Πανσελήνου η Αφροδίτη δυσκολεύεται να κρατήσει τις ισορροπίες  οι οποίες είναι αρκετά λεπτές και δυσδιάκριτες. Ωστόσο, η επιρροή της Πανσελήνου γενικότερα μοιάζει ευνοϊκή για εκείνους που θέλουν να έρθουν σε ρήξη με το κατεστημένο και τις καταπιεστικές συμπεριφορές. Αντίθετα θα είναι αρκετά δυσάρεστη για όσους επιθυμούν να εξομαλύνουν διαφορές αφού το κλίμα θα είναι  εχθρικό.


Στις 28 και 29/3 η σύνοδος του Ήλιου με τον Ουρανό κρύβει πολλές εκπλήξεις κυρίως για τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού που πλέον έχουν αποκτήσει τη χαμένη τους ζωτικότητα. Ευχάριστες ή δυσάρεστες, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα είναι  αφού όλα εξαρτώνται από την προσωπική μας αντίληψη αλλά και από τον τομέα που ενεργοποιεί η συγκεκριμένη όψη στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας. Οτιδήποτε μας καταπιέζει και περιορίζει τους ορίζοντες μας, προκαλεί αντιδράσεις. Δυναμική έκφραση, νέοι στόχοι και προσδοκίες, δημιουργικότητα, εφευρετικότητα, ανεξαρτησία στις πρωτοβουλίες και κινήσεις μας, συλλογικότητα με προβλήματα όμως, νεύρα, διαμάχες, διαφορετικές συμπεριφορές απ’ ότι συνήθως και πρωτοτυπία.


Στις 30/3 ο Ήλιος θα σχηματίζει όψη 150 μοιρών, τη λεγόμενη χιαστί, με  Κρόνο ο οποίος βρίσκεται ανάδρομος στο ζώδιο του Σκορπιού. Κάποια προβλήματα υγείας τα οποία εμφανίστηκαν κατά το παρελθόν ενδέχεται να μας απασχολήσουν. Ίσως χρειαστεί εκ των πραγμάτων να εμπλουτίσουμε με περισσότερες βιταμίνες το διαιτολόγιο μας προκειμένου  να βελτιώσουμε την υγεία μας ενώ είναι πολύ πιθανό να βάλουμε νέους κανόνες υγιεινής στην καθημερινότητα μας. Πεσμένη διάθεση και ζωτικότητα για λόγους που δεν είναι τόσο εμφανείς.


Στις 31/3 και 1/4  ο Ήλιος θα «συγκρουστεί» με όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα. Ισχυρές πιέσεις και ατσάλινη θέληση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του τετραγώνου. Όψη που διαχειρίζονται καλύτερα άτομα με δυναμική προσωπικότητα που από φύση αντέχουν στα δύσκολα. Κατάχρηση εξουσίας, παιχνίδια άσκησης ελέγχου με σκοπό την    χειραγώγηση. Η μεθοδευμένη τακτική του Πλούτωνα χαλιναγωγεί την ορμητικότητα του Ήλιου στον Κριό με αποτέλεσμα η δράση του να γίνεται περισσότερο υπόγεια και πονηρή απ’ ότι συνήθως. Καταπιεσμένα συναισθήματα κι απωθημένα χαλούν τη διάθεση μας που μοιάζει με ηφαίστειο σε δίλλημα, να εκραγεί ή όχι. Οι σχέσεις με το αντρικό φύλο, ή με άτομα που ασκούν εξουσία στη ζωή μας και εξαρτιόμαστε  από αυτούς παίρνουν αυτοκαταστροφική και ψυχαναγκαστική μορφή. Τυχόν φοβίες ή εμμονές απομυθοποιήστε τις και θα συνειδητοποιήσετε πως είστε περισσότερο δυνατοί κι ανθεκτικοί απ’ όσο γνωρίζετε, άλλωστε για δυο η τρείς ημέρες θα ισχύει η επιρροή του τετραγώνου. Οι συνθήκες για όσους έχουν Ήλιο κι άλλους πλανήτες στις 11, 10 και 9 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων είναι περισσότερο δύσκολες και χρονοβόρες μιας και ο διελαύνοντας Πλούτωνας σχηματίζει δύσκολη όψη μαζί τους. (Στις 12/4 κι από τις 11΄35΄΄μοίρες γυρίζει ανάδρομος και φτάνει στις 20/9 μέχρι τις 8΄59΄΄ μοίρες του Αιγόκερω).


Στις 10/4 έχουμε Νέα Σελήνη στις 20 μοίρες του ζωδίου. Θα κουραστείτε να διαβάζετε για νέα ξεκινήματα όλη αυτή την περίοδο πολύ περισσότερο δε, που η νέα Σελήνη θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο των ενάρξεων. Χορηγός ο Άρης στη θέση κυριαρχίας του με την Αφροδίτη από κοντά να παίρνει αρκετή δόση από το δυναμισμό του και την  τραχιά συμπεριφορά του μιας και δεν γνωρίζει τίποτα από διπλωματία ή αρμονία. Τα συναισθήματα εκφράζονται αβίαστα, έντονα, δυνατά και με ορμή. Παιδιάστικες συμπεριφορές, πείσματα, νεύρα, ανταγωνισμός και διεκδικήσεις άνευ προηγουμένου.


Μέχρι και τις 20/4  θα επηρεαζόμαστε από τη σύνοδο του Ήλιου/Άρη η οποία  θα γίνει ακριβείας στις 16/4. Σε κοντινές μοίρες συνεχίζει να βρίσκεται παράλληλα και η Αφροδίτη η οποία με ακρίβεια θα πιάσει τον Άρη στις 7/4. Θα παραμείνει κοντά του μέχρι τις 15/4 όπου επιτέλους θα βγει από το ζώδιο της  έντασης και τον χώρο του «τραβάτε με κι ας κλαίω» για να μπει  στο ζώδιο της κυριαρχίας της τον Ταύρο.



Εξαιρετικά δυνατοί Ήλιος κι Άρης, ο ένας στην έξαρση του κι άλλος στην κυριαρχία του γίνονται ένα σώμα προκειμένου να ηγηθούν και να περάσουν σε νέες περιπέτειες ρισκάροντας ότι έχουν δεν έχουν. Κυρίως θα επηρεαστούν οι γεννημένοι του 3ου δεκαημέρου ωστόσο γενικότερα για όλους το κλίμα θα είναι έντονο. Αυξημένη ζωτικότητα, δυναμισμός, τάση για ανεξαρτησία και πρωτοβουλίες, εξωστρέφεια/κοινωνικότητα,  ορμή, πάθος και δυνατή επιθυμία για ερωτικές και σεξουαλικές περιπτύξεις, ανεβασμένη αδρεναλίνη σε όλα τα επίπεδα και ανάγκη για καινούρια σχέδια δράσης. Γενικότερα στον αισθηματικό τομέα, τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού θα επιδοθούν σ’ ένα ανελέητο παιχνίδι διεκδίκησης του ερωτικού τους συντρόφου με το πάθος και τη ζήλεια να κυριαρχούν. Στην αρνητική εκδοχή η σύνοδος του Ήλιου/Άρη κάνει πρόσφορο το έδαφος για εντάσεις και προστριβές με τους άλλους επομένως μόνο ηρεμία ας μην περιμένουμε στις σχέσεις μας. Αυξάνονται, ο εγωισμός, οι εκρηκτικές συμπεριφορές, οι βιαστικές/παρορμητικές κινήσεις αλλά και τα ατυχήματα. Ας είμαστε περισσότερο προσεκτικοί   στην οδήγηση, όταν χρησιμοποιούμε αιχμηρά αντικείμενα και ας μένουμε μακριά από εύφλεκτα υλικά. Τάση για ανοιξιάτικους πυρετούς ότι κι αν σημαίνει αυτό, για ημικρανίες, πονοκεφάλους, βομβιστικές επιθέσεις, εκρήξεις θυμού, πυρκαγιές και οδικά ατυχήματα εξαιτίας ριψοκίνδυνης, γρήγορης και επικίνδυνης οδήγησης.


Χρόνια Πολλά στους Κριούς.

http://www.myhoroscope.gr 

Τίνα Ζαχαριάδου.













 


Δεν υπάρχουν σχόλια: