Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Δίας στον Αιγόκερω



Σήμερα  2 Δεκεμβρίου ο Δίας αφήνει το ζώδιο της κυριαρχίας του τον Τοξότη για να βρεθεί στο ζώδιο της πτώσης του τον Αιγόκερω όπου θα παραμείνει έως τις 19 Δεκεμβρίου του 2020. Από αυτήν την διέλευση εκείνοι οι οποίοι θα ευεργετηθούν περισσότερο είναι τα ζώδια της γης και του νερού, Αιγόκεροι, Ταύροι, Παρθένοι, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθείς.

Παράδοση –παραλαβή κι από τον ευχάριστο, επεκτατικό, πνευματικό και αισιόδοξο χώρο του Τοξότη, στον περιοριστικό, πρακτικό, ορθολογιστικό και απαισιόδοξο χώρο του Αιγόκερω.  Θεωρητικά, στο ζώδιο της πτώσης του ένας πλανήτης εκδηλώνει την χειρότερη εκδοχή του μιας και στον συγκεκριμένο χώρο δυσκολεύεται  να εκφράσει την πραγματική του φύση κι αυτά για τα οποία είναι πλασμένος. Σκεφτείτε για παράδειγμα την φύση ενός πουλιού που είναι προορισμένο, να πετάει ελεύθερα, ψηλά στον ουρανό, να το αιχμαλωτίσουμε μέσα σε ένα κλουβί.  Πόσο μπορεί να πετάξει...  Στην καλύτερη  εκδοχή θα μελαγχολήσει, στην χειρότερη θα τσακίσει τις φτερούγες του βλάπτοντας την φυσική του κατάσταση.

Ωστόσο, όλα τα νομίσματα έχουν δυο πλευρές και η καλή πλευρά του Δία στον Αιγόκερω είναι εκείνη που θα δώσει τα ερεθίσματα ώστε να εκτιμηθεί περισσότερο η ανάγκη για κοινωνική και επαγγελματική πρόοδο μέσα από πιο πρακτικές και αποτελεσματικές μεθόδους και εφαρμογές. Είναι μια περίοδος που ενδεχομένως εφαρμοστούν με περισσότερη σύνεση και συνέπεια οι νόμοι και οι κανόνες που μας διέπουν, δίνοντας μας το κίνητρο να γίνουμε περισσότερο δίκαιοι, ηθικοί, ευσυνείδητοι  και  νομοταγείς .

Σε προσωπικό επίπεδο, η  ανάγκη για ανάδειξη, κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση  θα είναι ανεπτυγμένη κάνοντας μας πιο εργατικούς, αποδοτικούς και συνεπείς . Ως εκ τούτου η δικαίωση δεν θα αργήσει νε έρθει μέσα από την καθιέρωση. Όλη αυτή η  περίοδος  θα φέρει ευκαιρίες ανόδου  και ανάπτυξης,  επεκτείνοντας τη φήμη όσων αξιοποιήσουν εποικοδομητικά  τις γνώσεις, τα ταλέντα και το δυναμικό τους. Εύνοια σε θέματα εξουσίας, θέσεις που δίνονται  αξιοκρατικά, πιστοποιήσεις που έρχονται από ανώτερες σπουδές, ελεγχόμενη αισιοδοξία, προσγειωμένοι – ρεαλιστικοί στόχοι είναι κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά.

Καλό είναι να θυμόμαστε πως ο Αιγόκερως είναι ένας χώρος περιοριστικός, αυστηρός, δογματικός και δίκαιος και η παρουσία του Δία εκεί, που  από φύση είναι ελαστικός, αισιόδοξος επίσης δίκαιος δεν μπορεί παρά να φέρει με την κατάλληλη οργάνωση την απόλυτη δικαιοσύνη και σοφία. Αν παρ’ ελπίδα  δεν υπάρξει σωστή στρατηγική και οργάνωση  στις κινήσεις μας, δεν αποκλείεται να δούμε υπερβολές, επιπολαιότητες και ανήθικες συμπεριφορές που περισσότερο θα βλάψουν  εμάς τους ίδιους παρά τους άλλους.
 
Κριός: Επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση. Οι ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ελαφρά τη καρδία. Σχεδιάστε προσεκτικά τις κινήσεις σας και όχι παρορμητικά όπως συνηθίζετε.

Ταύρος: Πνευματική ανάπτυξη. Μαθήματα και σπουδές οδεύουν προς το καλύτερο ή ολοκληρώνονται,  δίνοντας σας το εισιτήριο για μια θέση τον ήλιο. Εύνοια σε ζητήματα που σχετίζονται με τον νόμο και την τάξη.

Δίδυμοι: Οφέλη και εύνοια μέσα από πετυχημένες οικονομικές συναλλαγές, καθώς και βοηθήματα μέσω τρίτων. Τακτοποίηση χρεών αλλά και σπατάλη τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε σεξουαλικό.

Καρκίνος: Ευκαιρίες επέκτασης μέσα από συνεργασίες, νέες ερωτικές γνωριμίες  και γιατί όχι κι ένας καλός γάμος  ο οποίος θα συντελέσει εξαιρετικά  ως προς την ωρίμανση σας. Καλή περίοδος για την εξομάλυνση προβλημάτων στις σχέσεις.

Λέων: Βελτίωση των συνθηκών της καθημερινής σας ζωής και περισσότερες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο. Εύνοια σε θέματα που σχετίζονται με το δημόσιο καθώς και  σε θέματα υγείας.

Παρθένος: Αυξημένη δημιουργικότητα, ανάδειξη ταλέντων και διάθεση για φλερτ, έρωτα και διασκέδαση. Καλή περίοδος για τεκνοποίηση, εύνοια σε τυχερά παιχνίδια όταν δεν υπερβάλλετε.

Ζυγός: Σύσφιξη σχέσεων με ανθρώπους που νιώθετε οικείους. Επισημοποίηση δεσμών, αλλαγές ή ανακαινίσεις στην κατοικία σας. Πετυχημένες αγοραπωλησίες ενώ γενικότερα ο χώρος του σπιτιού  γίνεται πιο ευχάριστος.

Σκορπιός: Βελτίωση αδερφικών και συγγενικών σχέσεων. Ανεπτυγμένη κοινωνικότητα, αξιόλογες γνωριμίες και επαφές. Ευκαιρίες για μικρές αποδράσεις και ανταλλαγή γνώσεων και πληροφοριών.

Τοξότης: Συναισθηματική και οικονομική ασφάλεια μέσα από καλά σχεδιασμένους διακανονισμούς. Αύξηση του εισοδήματος σας, διεκπεραίωση οφειλών, τάση για καλοπέραση και επιδειξιομανία.

Αιγόκερως: Αισιοδοξία, κοινωνικότητα, νέες επαφές και γνωριμίες. Κατάλληλη εποχή για να ασχοληθείτε με την αυτοβελτίωση και αυτοπροβολή σας. Ήρθε ο καιρός να κακομάθετε τους εαυτούς σας κυρίως εσείς των πρώτων ημερών για αρχή.

Υδροχόοι: Προστασία και εύνοια σε σχέδια εντός παρασκηνίου. Ικανοποίηση μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά. Καλή εποχή για να απαλλαγείτε από φόβους και να απενοχοποιηθείτε  για όλα τα στραβά που συμβαίνουν γύρω σας.

Ιχθείς: Σημαντική βοήθεια από άτομα που κατέχουν υψηλά ιστάμενες θέσεις. Φιλικότητα, κοινωνικότητα αλλά και επέκταση των πνευματικών σας οριζόντων. Ευνοϊκή περίοδος για να υλοποιήσετε στόχους και όνειρα.

Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: