Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Παρθένος

Με τον Κρόνο στον Ζυγό, να πιάνει τον άξονα των οικονομικών σας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα ασχοληθείτε με τα χρήματα, την συναισθηματική σας κάλυψη και το σύστημα αξιών σας. Η πρακτικότητα του ζωδίου σας και ο αυτοέλεγχος του Κρόνου θα σας κάνει μάλλον φιλοχρήματους, όχι τόσο από ματαιοδοξία ή επίδειξη των υλικών σας αγαθών, όσο από έλλειψη χρημάτων και ανασφάλεια.Η έλλειψη χρημάτων σίγουρα είναι ένας λόγος για να αρχίσετε να κάνετε οικονομία, όμως όπως προφανώς γνωρίζετε, τα χρήματα δεν είναι μόνο για να μεγαλώνουν οι καταθέσεις μας στην τράπεζα, γι’ αυτό προσπαθήστε να αποφύγετε τόσο την χρηματική όσο και τη συναισθηματική τσιγκουνιά . Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα θέλετε να ξοδεύετε θα είναι για την κάλυψη των αναγκών σας και τις υποχρεώσεις που τυχόν θα έχετε.


Γεγονός είναι πως όταν ο Κρόνος βρεθεί στο 2ο σπίτι, στερεί από τον άνθρωπο τα υλικά αγαθά και είναι λογικό να νιώθετε ανασφαλείς, ακόμη και εξαρτημένοι. Είναι όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους δεν έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση της οικονομίας, να την καλλιεργήσουν και να συνειδητοποιήσουν πως η άσκοπη σπατάλη δεν ωφελεί κανέναν, αντιθέτως φέρνει το ίδιο το άτομο και τους δικούς του στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ομολογουμένως θα είναι μια περίοδος που θα εργάζεστε σκληρά για να αποκτήσετε όλα όσα επιθυμείτε και θα είστε αρκετά καλοί στην οικονομική διαχείριση. Αν το επάγγελμά σας σχετίζεται με τα οικονομικά, τις επενδύσεις, ή κάποιον άλλο παρεμφερή τομέα, θα είστε αρκετά παραγωγικοί, ενώ όσοι από εσάς διαχειρίζεστε τα οικονομικά άλλων, δεν αποκλείεται να τους βοηθήσετε να δημιουργήσουν ολόκληρη περιουσία.


Προβλήματα οικονομικής φύσης, δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν στον σύζυγο ή σε κάποιον συνεργάτη σας, επηρεάζοντας με αυτό τον τρόπο και την δική σας τσέπη, ενώ μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο θέματα που σχετίζονται με τα κληρονομικά σας. Δεν είναι ευνοϊκή περίοδος για επίλυση των κληρονομικών σας υποθέσεων, παρόλο που θα νιώθετε έτοιμοι να τις διεκπεραιώσετε. Ο λόγος θα είναι σημαντικές καθυστερήσεις που θα προκύψουν σε τέτοιου είδους ζητήματα, κάνοντας τις διαδικασίες οδυνηρές και μακροχρόνιες. Από την άλλη, θα είναι καλή περίοδος για επανεξέταση των αξιών σας γιατί θα είστε σε θέση να ανακαλύψετε τι αξίζει στην ζωή σας και τι όχι. Γι’ αυτό λοιπόν, αν αυτή την διαδικασία δεν την έχετε στο πρόγραμμά σας καλό είναι να την εντάξετε.


Αποφύγετε όσο μπορείτε τον υπερβολικό συντηρητισμό και την άκαμπτη, δογματική τάση που «χαρίζει» ο Κρόνος. Οτιδήποτε δεν ταιριάζει ή δεν αξίζει για σας δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι για τον «κάλαθο των αχρήστων». Απλώς δεν σας ταιριάζει. Φροντίστε να μην είστε σκληροί ή αυστηροί με τον εαυτό σας, γιατί ο Κρόνος δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την αυτοπεποίθησή σας, αφού «αρέσκεται» να σας γεμίζει με τύψεις, ενοχές, ανασφάλειες και τάσεις μελαγχολίας.


Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: