Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Ερμής στους Ιχθύες 2/3 έως 19/3


Για λίγες ημέρες ο Ερμής θα βρεθεί στους Ιχθύες, στο ζώδιο που έχει τη χαμηλότερη δυναμική του. Είναι μια δύσκολη θέση για τον πλανήτη της νοημοσύνης, επικοινωνίας, αντίληψης, μετάδοσης γνώσης και πληροφορίας. Λογική και συναίσθημα δεν συγκρούονται απαραίτητα όπως πολλοί θεωρούν, ωστόσο δημιουργεί κάποια προβλήματα λόγω έλλειψης αντικειμενικότητας. Το πως αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα  θα εξαρτάται πλήρως από το πως συναισθανόμαστε όσα συμβαίνουν. Αυτό σημαίνει πως ανάλογα τη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής θα επικοινωνούμε με τους άλλους μεταφέροντας πληροφορίες, ίσως όχι τόσο ορθές αλλά διανθισμένες με «σάλτσες», μυθεύματα ή και αποκυήματα της πλούσιας φαντασίας που θα είναι λίγο περισσότερο τονισμένη απ’ ότι συνήθως.

Προσοχή λοιπόν σε όσα ακούμε και μεταφέρουμε ώστε ν’ αποφύγουμε τις παρανοήσεις και τις παρεξηγήσεις. Για να δώσω ένα απλό παράδειγμα θα αρκεστώ να πω, πως όταν εμφανίστηκε το 1ο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας, τότε ακόμη που οι πληροφορίες ήταν ελλιπείς και ασαφείς, είχαμε πάλι τον Ερμή στους Ιχθύες. Είναι πολύ πρόσφατες οι μνήμες της εκτεταμένης παραπληροφόρησης που υπήρξε αλλά και της άγνοιας, για να τις προσπεράσουμε.

Δύσκολα θα εξωτερικεύονται οι σκέψεις, με αποτέλεσμα να βρίσκουν άλλες διεξόδους περισσότερο παραστατικές, πχ. μέσω κάποιας τέχνης ή καλλιτεχνίας. Καλό είναι να προσέχουμε τις μετακινήσεις και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις εμπορικές συναλλαγές αλλά και τις επαφές με ανθρώπους πονηρούς κι αμφιβόλου ηθικής μιας και η λαμογιά θα είναι στα φόρτε της. Αποφύγετε το κλείσιμο συμφωνιών και τις υπογραφές σε συμβόλαια που οι όροι τους δεν είναι απόλυτα ξεκάθαροι. Προσοχή στα μικρά γραμματάκια από κάτω σε ότι διαβάζετε.

Στις 10/11 Μαρτίου η επαφή του με τον Ουρανό θα αυξήσει την οξυδέρκεια, θα μας ωθήσει σε νέα, ριζοσπαστικά σχέδια και ιδέες χωρίς όμως να δοθεί η απαραίτητη σημασία σε λεπτομέρειες. Πολλές εμπνεύσεις, δημιουργική φαντασία κι αυξημένη διορατικότητα και διαίσθηση. Σε αυτό θα βοηθήσει και η παρουσία της Σελήνης στον Σκορπιό που αν και στην πτώση της θα έχει σωστό ένστικτο ώστε να μπορεί να διαχωρίσει το σωστό από το λάθος.

Στις 15/16 Μαρτίου θα βρεθεί σε όψη συνόδου με τους Ήλιο/ Ποσειδώνα, παράλληλα, σε όψη τετραγώνου με τον Άρη. Περίεργες ημέρες, περίεργα και τα παιχνίδια του μυαλού μας. Η εσωστρέφεια θα διαδέχεται την εξωστρέφεια, η ευαισθησία,  την σκληρότητα στον λόγο, η φαντασία την κοφτερή γλώσσα και οι παρανοήσεις παίρνουν το προβάδισμα. Απαισιόδοξες σκέψεις που εκφράζονται μάλλον άκομψα και τάση να επιβάλλουμε τις έμμονες κι αρνητικές μας σκέψεις στους άλλους.

Ευερέθιστο νευρικό σύστημα που φέρνει εξάντληση και βαρετές ή κουραστικές συζητήσεις. Προσοχή στην οδήγηση και στις ψευδείς πληροφορίες που στόχο θα έχουν τον αποπροσανατολισμό μας. Δεν θα είναι καλές ημέρες για σημαντικές συζητήσεις γι’ αυτό όσο μπορείτε περιορίστε τις επαφές και τις μετακινήσεις σας. Είναι προτιμότερο ν’ απομονωθείτε να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα, να δείτε κάποια ταινία, ν’ ασχοληθείτε με κάποια καλλιτεχνία ή να γράψετε όλα όσα νιώθετε. Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να το ρίξετε στον ύπνο αν κι αυτός ή και τα όνειρα, μάλλον θα είναι ταραγμένα.

Τέλος, στις 17/18 Μαρτίου θα συναντήσει τον Πλούτωνα  με ευνοϊκή όψη από την τελευταία μοίρα του Αιγόκερω. Θα είναι δυο ημέρες που θα παρατηρούμε όλους και όλα, πως φέρονται ή κινούνται και πως χειρίζονται τον λόγο. Ισχυρή διαίσθηση και τάση να χειραγωγήσουμε χωρίς κανέναν δισταγμό τις σκέψεις και τις αντιδράσεις των άλλων αλλά με τρόπο που δεν θα ξενίσει ή θα προβληματίσει. Αντίθετα ίσως είναι δυο καλές ημέρες για να εκφράσουμε τις πιο ενδόμυχες σκέψεις μας.

Τίνα Ζαχαριάδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: