Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Αφροδίτη στον Ταύρο


Αλλαγή ζωδίου για την Αφροδίτη στις 17 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου κι επιστροφή στα πάτρια εδάφη, στον Ταύρο ζώδιο της κυριαρχίας της. Η προηγούμενη περίοδος την κούρασε γιατί την υποχρέωσε να δραστηριοποιηθεί, κατάσταση η οποία την ξεβόλεψε. Στο Ταύρο βρίσκει τους ρυθμούς της, γίνεται οκνηρή και παθητική περιμένοντας ν΄ ανταποκριθεί στο κάλεσμα των άλλων.

Σ’ αυτή τη θέση γίνεται υλιστική, νιώθει ασφάλεια κι ευχαρίστηση και διαθέτει αρκετό πείσμα για να προστατέψει τα κεκτημένα της. Πολλές φορές υπερβάλλει στην προσπάθεια της για συναισθηματική και υλική ασφάλεια και γίνεται ζηλιάρα. Οποιαδήποτε πληροφορία συλλέγει από το περιβάλλον της, αναγνωρίζεται μέσα από τις αισθήσεις.

Αισθησιακή, ερωτική, κτητική, θηλυκή και άμεσα συνδεδεμένη με τη φύση. Αποζητά σταθερότητα, δεν της αρέσουν οι βιαστικές κινήσεις και σίγουρα δεν θα ρισκάρει την ασφάλεια της για μονοπάτια αβέβαια κι αγνώστου κινδύνου. Ευνοεί κυρίως τα ζώδια της γης, Ταύρους/Παρθένους/Αιγόκερους και του νερού Καρκίνους/Σκορπιούς/Ιχθύες και ζορίζει κάπως  τους Λέοντες/Υδροχόους.

Στις 17/18 Μαρτίου η ευνοϊκή όψη που θα σχηματίσει με τον Κρόνο θα δώσει σε πολλούς την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν κάποιες καταστάσεις στα αισθηματικά τους. Κάποιες σχέσεις σταθεροποιούνται καθώς τα (συν)αισθήματα εκφράζονται έμπρακτα και με σοβαρότητα. Απλά, λυτά χωρίς πολλές διαχυτικότητες αλλά με πίστη και υπομονή προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις. Στον οικονομικό τομέα ίσως μας μια πιάσει μια φιλαργυρία προκειμένου να μην ρισκάρουμε σε ανώφελες σπατάλες. Επαγγελματικές συνεργασίες, γνωριμίες κι επαφές με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Στις 20/21 Μαρτίου ολοκληρώνεται η σύνοδος της με τον Βόρειο δεσμό. Η αίσθηση του μοιραίου των σχέσεων θα είναι κάτι περισσότερο από τονισμένη. Σχέσεις και γνωριμίες με ανθρώπους που μας είναι προσφιλείς, αφήνοντας μας την εντύπωση  πως τους γνωρίζαμε σ΄ όλη μας τη ζωή. Δυνατές έλξεις με έντονο το στοιχείου του καρμικού ξεχρεώματος που χρωστά σε κάποιους η ζωή. Αγάπη, γοητεία, αισθησιασμός και τρυφερότητα.

Στις 23/24 Μαρτίου θα βρεθεί σε σύνοδο και σε μικτή αμοιβαία υποδοχή με τη Σελήνη. Εξαιρετικές ημέρες για να εκφράσουμε τη γλυκιά, φιλική κι αξιαγάπητη πλευρά μας μέσα από την αγάπη και τη στήριξη στο σύντροφο και τους συνανθρώπους μας γενικότερα. Ευθυμία, κοινωνικότητα, ευγένεια, σπατάλες και τάση για αρμονία και ισορροπία σε όλους τομείς. Λίγη τεμπελιά και καλοπέραση δεν έβλαψε κανέναν.

Στις 29/30 Μαρτίου αλλάζει το σκηνικό, οι σχέσεις «ηλεκτρίζονται» στην περίπτωση που δεν καταφέρουμε να εκφράσουμε τις επιθυμίες μας. Οι γεννημένοι του σταθερού σταυρού Ταύροι/Λέοντες/Σκορπιοί/Υδροχόοι θα έχουν ακραίες μεταπτώσεις στη συμπεριφορά τους. Οι σπασμωδικές κινήσεις δεν ωφελούν πουθενά αντίθετα κλονίζουν τα θεμέλια της πολυπόθητης για εκείνους, ασφάλειας. Αποφύγετε ανθρώπους  που σας πιέζουν εκτός κι αν επιλέξετε να κάνετε μαζί τους πράγματα πολύ διαφορετικά απ’ ότι συνήθως. Παρόλα αυτά, η ευνοϊκή όψη που θα σχηματίζει η Σελήνη από το ζώδιο του Καρκίνου με την Αφροδίτη/Ουρανού θα βοηθήσει αρκετά ώστε ο κόμπος να μη φτάσει στο χτένι. Νέες ερωτικές γνωριμίες και σχέσεις που από φιλικές μετατρέπονται σε ερωτικές και το αντίστροφο.

Την Πρωταπριλιά το τετράγωνο της Αφροδίτης με τη Σελήνη ωθεί σε κοινωνικότητα αλλά και σε επιπόλαιες συμπεριφορές, είτε από τις υπερβολικές μας επιθυμίες, είτε από την μη ικανοποίηση των επιθυμιών μας. Ροπή προς την καλοπέραση, την υπερβολική διατροφή και πολυτέλεια. Παράλληλα θα υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των πραγματικών αναγκών με τα θέλω μας και τάση για υπερβολικά πειράγματα, ένεκα της ημέρας.

Στις 6 και 7 Απριλίου η Αφροδίτη θα βρεθεί σε μικτή αμοιβαία υποδοχή με τη Σελήνη του Ζυγού και σε ευνοϊκή όψη με τον Ποσειδώνα. Ένα αρκετά ήρεμο διήμερο, ύστερα κι από την Πανσέληνο του μήνα, που μας προτρέπει ν’ ασχοληθούμε με τον σύντροφο μας. Δώστε βαρύτητα στις σχέσεις σας κι εκδηλώστε συναισθήματα λατρείας κι ερωτισμού. Διαισθητικά θα αντιδράμε στα εξωτερικά ερεθίσματα ενώ γενικότερα θα επιθυμούμε τη συντροφιά και παρουσία των άλλων. Ευνοούνται παντός είδους καλλιτεχνίες και γενικότερα θα υπάρχει διάθεση να βοηθήσουμε τους άλλους χωρίς να υπάρχουν απώτεροι σκοποί.

Τίνα Ζαχαριάδου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: