Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Πανσέληνος στους Ιχθύς 31-8-23

Φτάνοντας στο τέλος του καλοκαιριού οι συμπαντικές συγκυρίες τα έφεραν έτσι ώστε να συμβεί η 2η Πανσέληνος του μήνα, το λεγόμενο 13ο φεγγάρι όπως ακριβώς είχε συμβεί στις 31-8-12, 11 χρόνια πριν με διαφορά στις όψεις. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 31/8/23 στις 4.36 πμ. στις 7ο μοίρες και 25΄ πρώτα λεπτά των Ιχθύων και έχει άμεση εμπλοκή με τον ανάδρομο Κρόνο. Ονομάζεται «Μπλε Πανσέληνος» και είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί συμβαίνει σχεδόν κάθε 2,5 χρόνια να έχουμε 2 Πανσελήνους μέσα σε έναν μήνα και 13 Πανσελήνους μέσα στο ίδιο έτος. Πρόκειται για μια υπερπανσέληνο μιας και θα συμβεί όταν η Σελήνη θα βρεθεί στο πλησιέστερο σημείο της τροχιάς της γύρω από τη Γη και θα είναι αρκετά λαμπερή και φωτεινή.

Εξαιτίας της αντίθεσης των δυο φώτων, της αρσενικής και της θηλυκής φύσης, των αλληλοσυμπληρωματικών δυνάμεων που συνυπάρχουν στον άνθρωπο και παράλληλα στο σύμπαν, κατά τη διάρκεια μιας Πανσελήνου υπάρχει αυξημένος συναισθηματισμός, αστάθεια, ευθιξία και αψυχολόγητες συμπεριφορές, πολύ περισσότερο δε, που θα γίνει στο ευαίσθητο ζώδιο των Ιχθύων. Κάποιος μύθος από τους πολλούς λέει, πως το 13ο φεγγάρι «το προσφέρουν οι θεοί στους ανθρώπους που ζουν ανεκπλήρωτους έρωτες». Απόλυτα συνυφασμένος ο μύθος με την ρομαντική διάθεση και τις απατηλές προσδοκίες των Ιχθύων…

Ο άξονας των Ιχθύων/Παρθένου σχετίζεται με την ψυχική και σωματική υγεία, με την ανιδιοτελή προσφορά και φιλευσπλαχνία και με κάθε είδους παροχή υπηρεσιών. Με τους ανομολόγητους και ανεκπλήρωτους/πλατωνικούς  έρωτες και θα επηρεάσει άμεσα τους γεννημένους του 1ου δεκαημέρου των ζωδίων του μεταβλητού σταυρού, Διδύμους/Παρθένους/Τοξότες/Ιχθύες  αλλά και όσους έχουν πλανήτες, Ωροσκόπο και Μεσουράνημα σε κοντινές μοίρες στα ίδια ζώδια.

Ο Ήλιος στο ζώδιο της Παρθένου είναι ρεαλιστής, γήινος και πρακτικός σε αντιδιαστολή με την Σελήνη που από το ζώδιο των Ιχθύων είναι συναισθηματική και χαοτική. Η όψη με τον ανάδρομο Κρόνο θα μας επαναφέρει στην πραγματικότητα και όσο και αν θέλουμε να κρατήσουμε τα όνειρα μας ζωντανά, θα προσγειωθούμε θέλοντας και μη, μιας και θα υποκύψουμε στο βάρος των καθημερινών μας υποχρεώσεων. Θα υπάρξει μελαγχολική διάθεση, παράπονα, έντονη αίσθηση μοναξιάς και καταπίεσης. Όλα αυτά θα είναι ακόμη πιο έντονα για τα εξής 4 ζώδια.

Δίδυμοι

Με την συγκεκριμένη Πανσέληνο σε 10ο/4ο σου αντίστοιχα θα πρέπει να βάλεις τέλος στις επιπόλαιες συμπεριφορές στον επαγγελματικό χώρο. Ακόμη και να προσπαθήσεις να το αποφύγεις, θα είναι τέτοιες οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις, που θα αναρωτιέσαι αν σε ικανοποιεί ο τομέας που διάλεξες. Άλυτες ή μισοτελειωμένες υποθέσεις, οφείλεις να τις επεξεργαστείς και να δώσεις αποτελεσματικές λύσεις, αν θέλεις να επιβραβευτείς και να φτάσει η καριέρα σου στα ύψη. Υποθέσεις που σχετίζονται με την οικογένεια έρχονται σε σύγκρουση με την επιθυμία σου να εξελιχθείς επαγγελματικά.

Παρθένος

Το 13ο φεγγάρι θα συμβεί στους 7ο/1ο οίκους αντίστοιχα με αποτέλεσμα να δοκιμαστούν οι σχέσεις και οι συνεργασίες σου. Είσαι από φύση ανικανοποίητος και η προσπάθεια κάποιων να σου βάλουν όρια, ή να σε επιβαρύνουν με επιπρόσθετες ευθύνες και υποχρεώσεις, μόνο βαρύ μπορεί να σου φανεί και να πληγωθείς.  Καλό είναι να επαναπροσδιορίσεις τις σχέσεις σου με τους συνεργάτες αλλά και με τον σύντροφό σου, που μάλλον θα σου φανεί σκληρός σαν πέτρα. Θα απογοητευτείς και δεν αποκλείεται να έρθει ένας χωρισμός που λόγω ανάδρομων πλανητών, δεν γνωρίσω πόσο θα διαρκέσει.

Τοξότης

Σε μια περίοδο που επιθυμείς διακαώς να αποκτήσεις μια καλύτερη επαγγελματική θέση και να λάμψεις ως καριερίστας, έρχονται τα οικογενειακά προβλήματα να σε καταβάλλουν. Η Πανσέληνος που θα συμβεί στους 4ο/10ο  οίκους σου αντίστοιχα, θα φέρει προβλήματα στην οικογένεια και το σπίτι με εσένα να δυσκολεύεσαι να τα διαχειριστείς με αποτέλεσμα να καταπνίγονται οι επαγγελματικές σου φιλοδοξίες. Γενικότερα θα υπάρξουν προβλήματα στις σχέσεις με μεγαλύτερους ηλικιακά και η συναναστροφή μαζί τους θα σου φέρνει απαισιόδοξα συναισθήματα.

Ιχθύες

Στον άξονα των διαπροσωπικών σχέσεων θα συμβεί η 2η Πανσέληνος του μήνα για να κλείσει το καλοκαίρι σου μελαγχολικά και τάσεις μοναξιάς. Θα χρειαστεί να επαναξιολογήσεις αρκετά τις προσωπικές σου ανάγκες και να συνειδητοποιήσεις ποιες είναι εκείνες που πραγματικά σε εκφράζουν. Όποιος σταθεί εμπόδιο, θα παίρνει αυτό που του αξίζει με αποτέλεσμα κάποιες σχέσεις να διακοπούν. Θα πρέπει να προσέξεις την υγεία σου γιατί θα έχεις καταθλιπτικές διαθέσεις και οτιδήποτε σε αγχώνει, να το διώχνεις μακριά για να μην αποκτήσεις ψυχοσωματικά προβλήματα υγείας.   

Ζαχαριάδου Τίνα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: