Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Σεληνιακή έκλειψη στους Ιχθύς 18/9/24


 

Η Σελήνη Έκλειψη που θα λάβει χώρα στις 18 Σεπτεμβρίου, στον άξονα Ιχθύων/Παρθένου στις 25 μοίρες των ζωδίων, θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, Ιχθύες/Παρθένους και Διδύμους/Τοξότες του 3ου δεκαημέρου, καθώς και όσους έχουν Ωροσκόπο και Μεσουράνημα στα εν λόγω ζώδια και μοίρες. Αυτή η έκλειψη θα φέρει έντονες συναισθηματικές αναταράξεις, με έντονη ευαισθησία και σύγχυση. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η τάξη σε αυτές τις χαοτικές καταστάσεις, χωρίς όμως να γίνουμε υπερβολικά αυστηροί, ανικανοποίητοι  και αδιάκριτοι.

Η όψη της Έκλειψης με τον Ποσειδώνα μπορεί να παραμορφώσει την πραγματικότητα μέσα από το πρίσμα των συναισθημάτων μας. Ωστόσο, ορισμένες αποκαλύψεις μπορεί να ξεσκεπάσουν αλήθειες και σκάνδαλα, δημιουργώντας νέους μύθους. Ο κίνδυνος να παρασυρθούμε  από τα συναισθήματα μας είναι το πιο δυνατό σενάριο που θα «παίξει» με τίτλους τέλους, ενδεχόμενες τύψεις, ενοχές, απογοητεύσεις και διλήμματα. Η προσοχή στην υγεία μας και η διαχείριση των σχέσεών μας θα είναι σημαντικές, ενώ ορισμένοι θα απαιτούν και θα περιμένουν περισσότερα από εμάς αλλά και εμείς από εκείνους.

Η Έκλειψη σε ευνοϊκή όψη με τον Ουρανό ευνοεί τις αλλαγές σε θέματα συνεργασιών, εκπαίδευσης, επικοινωνίας, ταξιδιών και νομικών υποθέσεων. Μας ενθαρρύνει να αναθεωρήσουμε τις προσωπικές μας επιδιώξεις και επιθυμίες σε σχέση με αυτές των άλλων. Αναμένονται απρόσμενα γεγονότα που θα οδηγήσουν σε αλλαγές που θα μας ωφελήσουν. Η Έκλειψη σε ευνοϊκή με τον Πλούτωνα θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων μας, εάν αναγνωρίσουμε τη δύναμή μας, την ισχυρή θέλησή μας  και τις δυνατότητές μας.

Η αντίθεση μεταξύ του Ερμή και του ανάδρομου Κρόνου στον χάρτη της Έκλειψης υποδηλώνει προβλήματα στον τομέα της επικοινωνίας, καθώς ο φόβος μπορεί να μας εμποδίσει να εκφράσουμε ελεύθερα τις πραγματικές απόψεις, αντιλήψεις και επιθυμίες μας. Ακόμα και όταν είμαστε έτοιμοι να εκφραστούμε, κάποιος μπορεί να μας αποτρέψει με σκληρή κριτική και αρνητική στάση, οδηγώντας μας σε απαισιόδοξες σκέψεις και δυσκολίες που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν. Αυτή η όψη μας προτρέπει να αντιμετωπίσουμε τις σχέσεις μας και τις ανάγκες μας με ωριμότητα και σοβαρότητα, είτε πρόκειται για τις δικές μας απαιτήσεις και επιθυμίες είτε για αυτές των άλλων, ακόμα και όταν δεν είναι σαφείς.

Ας δούμε αναλυτικά πως θα επηρεάσει τα 12 ζώδια:

Κριός

Η έκλειψη θα λάβει χώρα σε ένα αρκετά ευαίσθητο κομμάτι του ωροσκοπίου σου με αποτέλεσμα να είσαι συναισθηματικά ασταθής και ευάλωτος. Θα πρέπει να βρεις τρόπο να βάλεις τέλος σε φαντασιοπληξίες και σενάρια, βλέποντας ρεαλιστικά πρόσωπα και καταστάσεις. Μην επιτρέψεις σε παρασκηνιακές  ενέργειες ανθρώπων που επιχειρούν να σε υπονομεύσουν, να σε επηρεάσουν αρνητικά.  Δώστε περισσότερη βαρύτητα στην ψυχική και σωματική σου υγεία γιατί μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα.

Ταύρος

Η έκλειψη σε κάνει πιο συμπονετικό με τους ανθρώπους του φιλικού και κοινωνικού σου περιβάλλοντος. Μπορεί να έχεις υψηλές προσδοκίες από έναν φίλο και να απογοητευτείς. Κάποιοι στόχοι είναι δύσκολο να επιτευχθούν, οπότε προσπάθησε να τους προσαρμόσεις. Υπάρχει κίνδυνος να έχεις διαφωνίες με τα παιδιά σου. Στον τομέα του έρωτα, πρόσεχε να μην υποκύψεις στα συναισθήματά σου υπερβολικά και χάσεις την γη κάτω από τα πόδια σου.

Δίδυμοι

Ενδέχεται να αντιμετωπίσεις έντονες εσωτερικές ανησυχίες σχετικά με επαγγελματικά θέματα. Θα δυσκολευτείς να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις και να αναγνωρίσεις λάθη, με αποτέλεσμα να νιώσεις ανασφαλής στον χώρο της καριέρας.  Παράλληλα, η έκλειψη θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από μυστικά και φοβίες. Θα πρέπει να λάβεις αποφάσεις, όσο δύσκολες και αν προμηνύονται, που θα επηρεάσουν την κοινωνική σου ζωή, την επαγγελματική σου πορεία και την οικογένειά σου, χωρίς να βιαστείς.

Καρκίνος

Αλλαγές στην εκπαίδευση, τη μόρφωση και τις μετακινήσεις είναι πιθανές, όπως πιθανή είναι και η ανάγκη να πιστέψεις σε θαύματα και την εκπλήρωση των προσδοκιών σου. Κάποιες ελπίδες μπορεί να επαληθευτούν, ενώ κάποιες άλλες να αποδειχθούν φρούδες, οπότε πρέπει να διατηρείς τα πόδια στο έδαφος. Μπορεί να υπάρξουν εμπόδια στα σχέδιά σου για ταξίδια, ηθικά διλήμματα και ανασφάλειες, ακόμη και νομικές δυσκολίες. Σε κάθε περίπτωση, αλλαγές σε συνεργασίες και στόχους είναι πιθανές, με μια συνεργασία να σε ευνοεί.

Λέων

Η έκλειψη θα επηρεάσει τον τομέα των οικονομικών, τον ψυχισμό και τα συναισθήματά σου. Θα πρέπει να τα βάλεις σε τάξη, αν και η κρίση σου μπορεί να είναι θολωμένη. Θα υπάρχει σύγχυση, θα είσαι συναισθηματικός και ευαίσθητος και μπορεί εύκολα να παρασυρθείς. Στον επαγγελματικό τομέα, αναμένονται αλλαγές και είναι σημαντικό να αποφύγεις τα ρίσκα γενικότερα, τις οικονομικές συμφωνίες και να ανοίξεις νέες δραστηριότητες. Καλό είναι να οργανωθείς σωστά για να αποφύγεις νέα χρέη. Σε συναισθηματικό επίπεδο, απόφυγε να επιτρέψεις στη φαντασία σου να σε κυριεύσει.

Παρθένος

Είσαι ένας από τους πρωταγωνιστές στην έκλειψη που θα συμβεί καθώς το ζώδιό σου επηρεάζεται άμεσα. Θα επηρεάσει τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και συνεργασίες και θα σε ωθήσει σε αλλαγές και συνειδητοποιήσεις. Κάποιες σχέσεις μπορεί να σε απογοητεύσουν και να σε πληγώσουν, καθώς θα είναι δύσκολο να κατανοήσεις τις προθέσεις των άλλων. θα πρέπει να αντιμετωπίσεις θέματα που σχετίζονται με το παρελθόν και που πρέπει να επιλυθούν μεταξύ εσένα και του συντρόφου σου. Πρέπει να είσαι προσεκτικός γενικότερα  στις σχέσεις σου και να μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να παρασυρθεί.

Ζυγός

Η επιρροή της έκλειψης θα είναι αισθητή στον τομέα της εργασίας και της υγείας. Θα αντιμετωπίσεις κούραση και εξάντληση, με αποτέλεσμα να εκδηλώσεις εκνευρισμό. Η ενέργειά σου θα πέσει και θα χρειαστεί να ελέγξεις τον υπερβολικό στρες για να διατηρήσεις την υγεία σου. Φρόντισε για ισορροπημένη διατροφή, αρκετό ύπνο και τακτικές ιατρικές εξετάσεις για να αποφύγεις προβλήματα υγείας. Γενικότερα μπορεί να υπάρξουν δυσαρέσκειες με τις συνθήκες που επικρατούν στην καθημερινότητα σου.

Σκορπιός

Η έκλειψη θα φέρει αλλαγές στον τομέα του έρωτα, αυξάνοντας τη διάθεση σου για ρομαντικές και ερωτικές στιγμές. Ενδέχεται να ερωτευτείς, να χάσεις τον εαυτό σου,  να κάνεις όνειρα, με κίνδυνο να αντιμετωπίσεις δυσκολίες στο τέλος. Είναι επίσης ευνοϊκή περίοδος για να σκεφτείς την απόκτηση παιδιού, αλλά θα πρέπει να είσαι προσεκτικός στην περίπτωση που συμβεί μια εγκυμοσύνη. Τέλος, μπορεί να υπάρξουν εμπόδια στην εκπλήρωση κάποιων στόχων εξαιτίας κάποιων υποχρεώσεων και να βιώσεις απογοήτευση.

Τοξότης

Είσαι στο επίκεντρο της έκλειψης που θα επηρεάσει την οικογένεια και το σπίτι σου, επηρεάζοντας επίσης την καριέρα σου. Ίσως χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο σε κάποιον αγαπημένο σου και να απομακρυνθείς από τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις. Θα νιώθεις πολύ ευαίσθητος και θα βιώνεις συχνές αλλαγές στη διάθεσή σου. Θα πρέπει να αναθεωρήσεις τις φιλοδοξίες σου και να επανεξετάσεις θέματα που αφορούν την καριέρα σου και να κάνεις το μεγάλο βήμα αργά και σταθερά. Αυτή η περίοδος  σε καλεί να ωριμάσεις και να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις με σοβαρότητα.

Αιγόκερως

Η επικοινωνία και οι σχέσεις με αδέρφια και συγγενείς θα επηρεαστούν άμεσα από την έκλειψη. Θα υπάρξουν  πιθανές παρεξηγήσεις και παρανοήσεις στον τρόπο έκφρασής σου, θα έχεις την τάση να μπερδεύεις τα λόγια σου, και να αποκρύπτεις την αλήθεια εσκεμμένα και μη, με αποτέλεσμα δύσκολα να συνεννοείσαι. Προσπάθησε να είσαι ειλικρινής και να μην αναμασάς διαρκώς το παρελθόν Προβλήματα μπορεί να προκύψουν σε θέματα γραπτών, γνώσεων, συναλλαγών, δοσοληψιών αλλά  και ταξιδιών.

Υδροχόος

Η έκλειψη σε προτρέπει να οργανώσεις τα οικονομικά σου. Δεν είναι περίοδος για νέες επενδύσεις ή ανοίγματα, και υπάρχει κίνδυνος να υποστείς απώλειες ακόμα και σε υπάρχουσες επενδύσεις. Θα νιώσεις ανασφάλεια  και θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με τις δαπάνες που δεν σου επιφέρουν κανένα όφελος. Χρήματα που λαμβάνεις μέσω άλλων, μπορεί να υποστούν καθυστερήσεις και να δυσκολευτείς στη διαχείριση των οικονομικών σου υποχρεώσεων.

Ιχθύες

Η επίδρασή της έκλειψης στο ζώδιο σου θα είναι βαθιά και καθοριστική στον τομέα των σχέσεων σου, επηρεάζοντας τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τις επιθυμίες και ανάγκες σου. Είναι πιθανό να ζητάς περισσότερα απ' όσα λαμβάνεις και να παρατηρήσεις αλλαγές σε κάποιες σχέσεις, ακόμη και να ολοκληρωθούν για να δώσουν τη θέση τους σε κάτι καινούργιο.  Μπορεί επίσης να νιώθεις κούραση και να διακόψεις τις σχέσεις με όσους δεν σε καταλαβαίνουν. Το παρελθόν ενδέχεται να επανέλθει με  μια ερωτική σχέση ή συνεργασία. 

Τίνα Ζαχαριάδου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: