Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Υδροχόου Λέοντα 7-8-17


Την Δευτέρα 7 Αυγούστου  «επέλεξε» ο Ήλιος για να έρθει σε αντίθεση με τη Σελήνη. Και σαν να μην έφτανε η εκ διαμέτρου  αντίθεση τους,  να‘σου και οι  δεσμοί  της Σελήνης (τα σημεία που τέμνονται οι τροχιές του Ήλιου και της Σελήνης) να εμπλέκονται δημιουργώντας μια μερική σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Υδροχόου-Λέοντα και μάλιστα σε όψη με τον πύρινο, τολμηρό, φιλόνικο και ξεροκέφαλο Άρη, αποκλίνουσα μεν, όψη δε.

Ήλιος και Άρης μοιάζουν τόσο πολύ στις φύσεις τους λες κι ο ένας είναι αδερφός του άλλου. Στο ζώδιο του Λέοντα και οι δυο φιλοδοξούν να φτάσουν  όσο πιο ψηλά μπορούν διεκδικώντας, με ισχυρή θέληση και επιμονή, την αναγνώριση και την λάμψη, την αποδοχή και την εξουσία. Μπροστάρηδες και οι δυο είναι εκείνοι  που μας παρακινούν να προχωρήσουμε μπροστά εκδηλώνοντας την ενέργεια μας  στο φυσικό πεδίο.

Άντε τώρα αυτοί οι δυο να τα βρουν με τη Σελήνη  που από φύση είναι σεμνή, συνετή, δεκτική, συμπονετική με αρκετή φαντασία και συναίσθημα. Για να είμαστε  απόλυτα ειλικρινείς ας μην βιαστούμε να τη χαρακτηρίσουμε αδύναμη σε σχέση με τους Ήλιο - Άρη (αν κι ένα προβάδισμα το έχουν όσο να 'ναι)  μιας και η Σελήνη, αυξάνει σε δύναμη όσο πλησιάζει προς την αντίθεση της με τον Ήλιο.

 Στο ζώδιο του Υδροχόου η ατομική της ελευθερία και η ανάγκη για διαφορετικότητα – μοναδικότητα, έρχονται πρώτες. Και μέχρι εδώ  καλά είμαστε αφού οι  συγκεκριμένες ανάγκες  Ήλιου - Σελήνης και Λέοντα – Υδροχόου ταιριάζουν και δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα μεταξύ τους. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η θέληση αντιτίθεται με τη λογική,  το φυσικό πεδίο με το ψυχικό, το συνειδητό με το ασυνείδητο , η ατομικότητα με τον αλτρουισμό και την ομαδικότητα;

 Σ αυτές τις περιπτώσεις η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και μάλιστα με τον Άρη εκεί να καραδοκεί πότε θα πιάσει τα όπλα. Η οργή, οι προκλήσεις, και η επιθετικότητα στρέφονται προς τα έξω εκρηκτικά, προκαλούν φρενίτιδα, εσωτερική κι εξωτερική πάλη κι ανισορροπία, ανεξέλεγκτα συναισθηματικά ξεσπάσματα και κυρίως άσκοπη σπατάλη ενέργειας και δυναμικού.

Ως γνήσια κόρη του Ήλιου και του Άρη, όλη αυτή την κατάσταση τη βρίσκω μια σκέτη πρόκληση, αρκετά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική κυρίως σε προσωπικό επίπεδο γιατί έτσι θα διαταραχθούν σχέσεις με πρόσωπα  και καταστάσεις που μας κρατούν δέσμιους με το παρελθόν όταν η ανάγκη μας είναι ξεφύγουμε από αυτό.  Αν όχι να ξεφύγουμε, να το αποδεχτούμε και να πάμε παρακάτω, δίνοντας  νέες ευκαιρίες τόσο στους εαυτούς μας όσο και στους άλλους. Ο αυταρχισμός δεν θα λείψει, ούτε και οι εγωιστικές διαθέσεις γι αυτό οι πιο αδύναμοι χαρακτήρες φροντίστε, είτε να οπλιστείτε με υπομονή, είτε να σπάσετε τα δεσμά σας υψώνοντας  το λάβαρο της επανάστασης σαν νέοι λαϊκοί ηγέτες.

Κι αφού σας «δρόσισα» με όλα αυτά τα καυτά, έρχομαι τώρα για  να σας χρυσώσω το χάπι. Ο Άρης δεν είναι ο μόνος πλανήτης  που εμπλέκετε στα πόδια της έκλειψης, ανάλογο και μεγαλύτερο μερίδιο εμπλοκής  έχει ο Δίας από το Ζυγό σε αμοιβαία υποδοχή με τον ανάδρομο Κρόνο από το ζώδιο του Τοξότη. με συγκλίνουσες  όψεις προς τον Ήλιο και τη Σελήνη. Εξάγωνο με τον Ήλιο, τρίγωνο με τη Σελήνη.  Χαρά Θεού οι συγκεκριμένες όψεις για κάποιους, βάλσαμο στη ζωή και την ψυχή κάποιων άλλων.

Η εκδίκηση είναι κρύο πιάτο λένε αυτοί που ξέρουν, έτσι κι εγώ τώρα  σας λέω, πως η αυτοεπιβεβαίωση, η αυτοεκτίμηση  μέσα από τη διάκριση είναι επίσης κρύα πιάτα,  γι αυτούς που θα καταφέρουν  να τα σερβίρουν και πιστέψτε με δεν θα είναι λίγοι. Τα αισιόδοξα συναισθήματα, η αξιοπρέπεια, η γενναιοδωρία,  οι ηθικές αξίες,  η σοφία, η προσωπική ανάπτυξη  και η πρόοδος  ρίχνουν φως στο τούνελ, ένα τούνελ μακρύ και σκοτεινό. Μη διστάσετε να διεκδικήσετε, να απαιτήσετε ακόμη και  να διαπληκτιστείτε προκειμένου να αποκτήσετε  τη συναισθηματική και  υλική ασφάλεια που δικαιωματικά σας αξίζει και κυρίως, μη διστάσετε να παίξετε, να φλερτάρετε, να ερωτευτείτε και να χαρείτε.  Άλλωστε όλη αυτή την περίοδο που ο Ήλιος κινείται στο ζώδιο του Λέοντα, είτε έχουμε εκλείψεις, είτε όχι τι ζητά;

Την επιβεβαίωση μέσα από το έρωτα και τις χαρές της ζωής.  Αρπάξτε τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν χωρίς τύψεις κι ενοχές, πείτε και κανένα όχι, δεν χρειάζεται να αρέσετε σε όλους, ούτε να να είστε καλοί με όλους γιατί τότε δεν θα είστε έντιμοι και καλοί με τους εαυτούς σας.

Καλή μας έκλειψη.


Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: