Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Νέα Σελήνη στον Τοξότη 24/11/22


 

Μια ελπιδοφόρα Νέα Σελήνη στη 1 .37 μοίρα του Τοξότη και σε ασύμβατο τρίγωνο με τον Δία από τους Ιχθείς θα συμβεί στις 24 Νοεμβρίου,  λίγες ημέρες μετά τις προηγηθείσες εκλείψεις και το ομολογουμένως δύσκολο τετράγωνο του ανάδρομου Άρη με τον Ποσειδώνα. Ότι χρειάζεται για να μπούμε στο γιορτινό κλίμα των ημερών, να φτιάξουμε νέα πλάνα και σχέδια για τις ημέρες που έρχονται με χαρά, κέφι και αισιοδοξία.  Από τη συγκεκριμένη Νέα Σελήνη εκείνοι που θα ευνοηθούν περισσότερο απ’ όλους είναι τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα του 1ου δεκαημέρου. Και του 2ου πάντως δεν θα κακο-περάσουν μιας και η σύνοδος του Ερμή με την Αφροδίτη δεν θα τους αφήσει παραπονεμένους.  Τουναντίον θα έλεγα αφού όπως δείχνουν οι αστρολογικές επιρροές,  στον ερωτικό τομέα θα κάψουν  πολλές καρδιές.

Η ευχάριστη και καλοπροαίρετη διάθεση δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο.  Σε μια εποχή που όλα μοιάζουν ασήμαντα και μικρά εκείνο που θα μετρήσει και θα εκτιμηθεί είναι η αισιόδοξη οπτική με την οποία αντιλαμβάνονται κάποιοι από εμάς όσα συμβαίνουν.

Σκεφτείτε το εξής απλό,  μια λευκή κόλλα για κάποιους είναι ένα άψυχο  αντικείμενο, για κάποιους άλλους είναι η πρώτη ύλη για μια σαΐτα, για κάποιους άλλους είναι ο χώρος που θα μπορέσουν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και τη δημιουργικότητα τους κάνοντας μια ζωγραφιά ενώ  για κάποιους άλλους είναι ο χώρος που θα αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους. Όλα είναι θέμα αντίληψης, παρόλα αυτά  οι άνθρωποι  που θα μας ελκύουν ως επί των πλείστων θα είναι άνθρωποι αυθόρμητοι, εξωστρεφείς, χαρούμενοι, αισιόδοξοι,   που με μια γλυκιά τους λέξη ή  ακόμη κι ένα  χαμόγελο τους θα μας δώσουν το ερέθισμα να σκεφτούμε πως θα ήταν τα ίδια πράγματα αν τα βλέπαμε και οι υπόλοιποι από μια διαφορετική σκοπιά.

Η Νέα Σελήνη θα γίνει στον 3ο οίκο οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να περάσουμε χρόνο  με αδέλφια και ξαδέλφια και να αναθερμάνουμε τις μεταξύ μας σχέσεις. Μπορούμε επίσης να προγραμματίσουμε εκδρομές και ταξίδια, να εκφραστούμε με χάρη και γοητεία μέσα από το γράψιμο, να ξεκινήσουμε μαθήματα, να παρακολουθήσουμε  μια διάλεξη ή κάποια σεμινάρια. Ας είμαστε ανοιχτοί στη γνώση και το διάλογο κι ας στρέψουμε τις σκέψεις μας σε όλα όσα μας κάνουν να χαμογελάμε. Επιτρέψτε στους εαυτούς σας με όποιο τρόπο θέλετε, να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν.

Τα παιδιά που θα δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα ξένων γλωσσών  αν δεν παρασυρθούν από υπερβολική αισιοδοξία ή επιπολαιότητα το πιθανότερο είναι πως θα έχουν την ευκαιρία να διαπρέψουν. Σε αυτό θα συμβάλλει και το τρίγωνο του Άρη με τον Κρόνο που «υπόσχεται» αποτελεσματικότηταγενικότερα αν αυτές τις ημέρες δείξουμε αξιοπιστία και ευσυνειδησία σε οτιδήποτε αναλάβουμε να διεκπεραιώσουμε.

Ολοκληρώνοντας θέλω να τονίσω πως θα είναι μια αρκετά ευνοική Νέα Σελήνη της οποίας η κορύφωση θα συμβεί  την επόμενη Πανσέληνο. Είναι λίγο απογοητευτικό για όσους ασχολούμαστε με την Αστρολογία να βλέπουμε ευνοϊκές διελεύσεις να διαρκούν λιγότερο χρονικά, ωστόσο, αν δεν υπήρχαν στις ζωές μας σκοτεινές περίοδοι και ασχήμια,  πως θα ανακαλύπταμε και θα εκτιμούσαμε την λάμψη και την ομορφιά.

Δεχτείτε και εκτιμήστε τις καλοπροαίρετες συμπεριφορές των άλλων, ευκαιρίες που ενδεχομένως προκύψουν σε διάφορους τομείς  χωρίς δισταγμό.  Γίνετε εσείς αυτοί που θα πείτε μια καλή κουβέντα στους άλλους, κάνετε θετικές σκέψεις, μοιράστε χαμόγελα και  δώστε το ερέθισμα  στους άλλους να αποδεσμευτούν από μίζερες και αρνητικές σκέψεις  που βασανίζουν  τόσο τους ίδιους όσο και τους γύρω τους.  

Άλλωστε αυτοί που ξέρουν, λένε πως «όλα μέσα στο μυαλό μας είναι»....ξεκινήστε από εκεί!!!

Τίνα Ζαχαριάδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: