Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω 23/12/22


Προπαραμονή Χριστουγέννων και λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του χρόνου, έχουμε  Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερω στην 1 μοίρα και 32 πρώτα λεπτά στον 10
ο οίκο του χάρτη και σε τετράγωνο με Δία που πλέον έχει μπει επισήμως στον Κριό και βρίσκεται στον 1ο οίκο.  Επηρεάζονται κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί/Καρκίνοι/Ζυγοί/Αιγόκεροι)  των πρώτων ημερών.  

Ο Ωροσκόπος στην 29η μοίρα των Ιχθύων  εμπεριέχει ολόκληρο το ζώδιο του Κριού στον 1ο οίκο. Κάποιοι κύκλοι κλείνουν για να ανοίξουν κάποιοι άλλοι που θα φέρουν περισσότερες ευκαιρίες  προς εκμετάλλευση. Για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε οτιδήποτε νέο παρουσιαστεί  θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την ηττοπάθεια ή τη θυματοποίηση  και να επέμβουμε με θάρρος και δυναμισμό όπου και όποτε χρειαστεί.  Η ονειροπόληση και η εξιδανίκευση προσώπων και καταστάσεων  είναι καλή την ώρα που ξαπλώνουμε να χαλαρώσουμε ή να κοιμηθούμε. Η καθημερινή ζωή όμως θέλει πρακτικότητα, μεθοδικότητα, επιμονή, υπομονή και κυρίως νεύρο και ενέργεια για να δράσουμε την κατάλληλη στιγμή.

Σημαντική αλλαγή των ημερών το πέρασμα του Δία στον Κριό που ευνοεί κυρίως τα παρορμητικά ζώδια και κυρίως τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα. Το πέρασμα του Δία στον Κριό θα φέρει πολλά νέα ξεκινήματα σε διάφορους τομείς με κύρια χαρακτηριστικά, την αισιοδοξία,  τον παρορμητισμό, την επιπολαιότητα  αλλά και την έντονη δράση και ενέργεια.  

Η δράση και η ζωτικότητα  μπορεί να φαίνονται πεσμένες λόγω ανάδρομου Άρη ωστόσο μη βαρεθείτε να βγείτε, να κάνετε νέες γνωριμίες και να προβάλετε δημοσίως τους εαυτούς σας και όλα όσα θέλετε να σας αποφέρουν καρπούς. Η δημόσια εικόνα μας είναι αυτή που θα δώσει το κίνητρο και την ευκαιρία να μας επιλέξουν  για κάτι μεγαλύτερο ή σπουδαίο. Συγκρατημένη αισιοδοξία αν και δεν θα λείψουν οι υπερβολές,  πίστη στον εαυτό μας και λιγότερες κακίες ή επικριτικές συμπεριφορές. Αυτές τις ημέρες θα γιορτάσουμε τη ζωή και τη γέννηση του Χριστού γι αυτό  φροντίστε να είστε  ελαστικοί με τους άλλους και να θυμάστε πως  λάθη δεν κάνουν ΜΟΝΟ οι νεκροί .

Κριός

Είστε από τους λίγους που θα καταφέρουν να διαπρέψουν στον επαγγελματικό τομέα και να πάρουν τα εύσημα αρκεί να μην παρασυρθείτε από υπερβολικό  εγωισμό. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να κάνετε σωστές επιλογές μιας και οι ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν θα είναι αρκετές κυρίως τώρα που ο Δίας μπήκε στο ζώδιο σας.

Ταύρος

Θέματα που σχετίζονται με τον νόμο  προσέξτε τα ιδιαίτερα, φροντίστε να είστε συνεπείς και τυπικοί όπου επιβάλλεται. Καλή περίοδος για να ασχοληθείτε με θέματα που σχετίζονται με το εξωτερικό. Αν έχετε βαρεθεί την καθημερινότητα σας μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο κύκλο μαθημάτων.

Δίδυμοι

Λίγη προσοχή σε τυχόν πρόστιμα και καθυστερημένες πληρωμές. Ενδεχομένως να υπάρξει οικονομική αστάθεια ή οικονομικά ζητήματα που σχετίζονται με  το σύντροφο σας. Η έντονη  ζήλια  και η κτητικότητα θα φέρουν στην επιφάνεια πολλά και  διάφορα απωθημένα. Το πιθανότερο σενάριο είναι να στείλετε τη λογική σας Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Καρκίνος

Τον ενδιαφέρον σας μονοπωλεί ο τομέας του γάμου και των σχέσεων γενικότερα. Η τάση σας να προσκολλάστε και να ταυτίζεστε με τον σύζυγο/σύντροφο τονίζεται ακόμη περισσότερο. Νέες ερωτικές γνωριμίες και ενδιαφέροντα στον ορίζοντα φτιάχνουν τη διάθεση σας.

Λέων

Η καθημερινότητα σας είναι αρκετά απαιτητική, τρέχετε και δεν φτάνετε με αποτέλεσμα να αγχώνεστε. Στην προσπάθεια σας να εξυπηρετήσετε, γίνεστε επικριτικοί και καυστικοί ενώ γενικότερα μπορεί να  νιώσετε αδιάθετοι ή κατάκοποι. Χαλαρώστε λίγο τους ρυθμούς σας κι αν είναι εποχή ιατρικών εξετάσεων, μην τις αμελήσετε.

Παρθένος

Η Νέα Σελήνη σας υπενθυμίζει πως επιβάλλεται να ψυχαγωγηθείτε. Ρίξτε το έξω, διασκεδάστε και δεν θα χάσετε. Νέα χόμπι, νέες ερωτικές γνωριμίες ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση σας. Όσοι έχετε παιδιά θα σας δοθεί η ευκαιρία να δραστηριοποιηθείτε από κοινού για πολλά και διάφορα.

Ζυγός

Η οικογένεια και οι πολύ στενοί σας άνθρωποι είναι εκείνοι που θα σας χαλαρώσουν και θα θελήσετε να έχετε κοντά σας αυτές τις ημέρες. Τάση γενικότερα για εσωστρέφεια και ιδιωτικές στιγμές που ωστόσο θα έρθουν σε ρήξη με την έμφυτη κοινωνική και εξωστρεφή σας φύση. Μην ψάξετε για ισορροπία δεν θα τη βρείτε.

Σκορπιός

Παρότι ευνοήστε από την συγκεκριμένη Νέα Σελήνη θα είστε αρκετά υποκειμενικοί και αυστηροί στην κρίση σας . Αυξημένη κοινωνικότητα και κινητικότητα. Οι συζητήσεις πάνε κι έρχονται με εσάς να επιβάλλετε την άποψη σας. Μπορεί  να προγραμματίσετε κάποιο ταξίδι ενώ γενικότερα οι βόλτες και οι εκδρομές θα έχουν την τιμητική τους.

Τοξότης

Ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση σας στα ύψη αγγίζοντας τα όρια της υπερβολής. Δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν νέες πηγές εσόδων ενώ δεν θα λείψουν τα έξοδα που μοιάζουν να ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα σας. Ωστόσο δεν επηρεάζεστε  αρνητικά, γι αυτό μη χαλάτε διάθεση σας.

Αιγόκερως

Αέρας αλλαγής και νέων ξεκινημάτων για εσάς, που δείχνετε περισσότερο εγωκεντρικοί και εγωιστές απ’ ότι μας έχετε συνηθίσει. Ευκαιρία να προβληθείτε, να ασχοληθείτε με τους εαυτούς σας μιας και οι προσωπικές σας ανάγκες γίνονται προτεραιότητα. Υπάρχει κίνδυνος να «ξεχάσετε» πως υπάρχουν κι άλλοι γύρω σας. 

Μεταξύ μας....ξεχάστε τους…

Υδροχόος

Αλλοπρόσαλλοι  πάντα και παντού… Η επιθυμία για εσωστρέφεια και μοναξιά είναι αντιφατική με την χαρούμενη και  εξωστρεφή σας φύση. Θα είναι πάντως καλή εποχή για ενδοσκόπηση αρκεί να μην κρατήσετε τον πρωταγωνιστικό ρόλο για τον εαυτό σας, αυτόν του θύματος.

Ιχθύς

Αρκετά καλή περίοδος για συναντήσεις και εξόδους με φίλους και γνωστούς. Έρχονται Χριστούγεννα και είναι μια καλή ευκαιρία να γίνετε πιο κοινωνικοί και να εκφράσετε στον κόσμο την φιλεύσπλαχνη και ιδιαίτερη φύση σας. Αν νιώθετε πως χρειάζεστε βοήθεια και στήριξη, ζητήστε την και θα σας έρθει.  

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα! 

Τίνα Ζαχαριάδου.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: