Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Ερμής Ανάδρομος στον Αιγόκερω


Λίγο πριν την αλλαγή του έτους και συγκεκριμένα στις 30 Δεκεμβρίου αρχίζει τα τερτίπια του ο Ερμής αυτή τη φορά από το ζώδιο του Αιγόκερω. Ξανά ανάδρομος έως και τις 18 Ιανουαρίου, που θα πάρει πάλι φόρα προς τα εμπρός. Ή επιρροή του ωστόσο θα είναι υπαρκτή αρκετό διάστημα μετά, μέχρι δηλαδή να ξαναπιάσει τη μοίρα που αναδρόμησε, τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου δηλαδή. Η αναδρομή θα ξεκινήσει από τις 24 μοίρες και θα φτάσει έως και τις 8 μοίρες του Αιγόκερω επηρεάζοντας κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριός/Καρκίνος/Ζυγός/Αιγόκερως) του 2ου δεκαημέρου και λίγους εκπροσώπους του 1ου και του 3ου.

Μη χαίρεστε οι υπόλοιποι, όταν ο ένας πλανήτης αναδρομεί επηρεάζονται όλοι σε κάποιον τομέα, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Η μικτή αμοιβαία υποδοχή με τον ανάδρομο Άρη εξακολουθεί να υφίσταται με τη διαφορά πως ο Ερμής δεν θα σιγοντάρει,  ούτε θα βοηθά τον Άρη μιας και οι δυο τους αντί να πηγαίνουν ένα βήμα μπροστά, θα πηγαίνουν  δέκα πίσω. Είναι σαν να λέμε πως δυο άνθρωποι  κανονίζουν  την ίδια ώρα και σημείο να συναντηθούν και εντέλει ποτέ δεν συναντιούνται, είτε από λάθος συνεννόηση, αφηρημάδα κτλ. είτε ακόμη κι από αδυναμία ή αναποδιά της τελευταίας στιγμής. Αυτομάτως προκαλείται πρόβλημα στην  μεταξύ τους επαφή και επικοινωνία.

Για τρεις εβδομάδες παρόμοια συμβάντα θα συμβαίνουν προκαλώντας πονοκέφαλο κι εκνευρισμό σε αρκετούς από εμάς. Η ημερήσια διάταξη του συγκεκριμένου πλανητικού φαινομένου προβλέπει ασυνεννοησία και παρεξηγήσεις, ακυρώσεις προγραμματισμένων ραντεβού, καθυστερήσεις ή αναβολές στον δημόσιο τομέα, στον επαγγελματικό χώρο, στους δρόμους και τα εμπορικά καταστήματα, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και επικοινωνίας και η λίστα αυξάνεται και πληθύνεται…

Στον Αιγόκερω ο Ερμής γίνεται πιο εσωστρεφής μιας και εκεί υπερισχύει η ώριμη και συγκροτημένη σκέψη, «σιχαίνεται» τα πολλά λόγια και τις φανφάρες, πολύ περισσότερο δε, που θα είναι ανάδρομος. Αυτό σημαίνει πως θα μας είμαστε φειδωλοί στην έκφραση μας και στις μεταξύ μας επαφές και επικοινωνίες χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα αρνητικό σε μια εποχή που όλοι έχουμε να εκφέρουμε άποψη και να κρίνουμε επί παντός και επιστητού. Για να ακριβολογήσω θα έλεγα πως ευτυχώς που θα υπάρξει κι αυτό το πλανητικό σκηνικό ώστε να κλείσουν κάποια στόματα που ανοίγουν μόνο για να στάξουν χολή.

Γενικά μιλώντας, καλό είναι καθ όλη τη διάρκεια της αναδρομής του Ερμή να σκεφτούμε περισσότερο παρά να εκφραστούμε. Τυχόν εκκρεμότητες από τον παρελθόν που μας ταλαιπωρούν και  πρέπει να διευθετηθούν, είναι προτιμότερο να τις διεκπεραιώσουμε αυτό το διάστημα. Ακόμη και αν δεν γίνεται πρακτικά αυτή την περίοδο, μπορούμε να τις δρομολογήσουμε ώστε να διεκπεραιωθούν στο άμεσο μέλλον. Μπορούμε επίσης ιδέες και σχέδια που αφήσαμε στη μέση να τα πιάσουμε από την αρχή.

Το ίδιο θα ισχύσει και στον αισθηματικό τομέα.   Άλυτα παρελθοντικά ζητήματα θα έρθουν πάλι στο φως ζητώντας έμπρακτες λύσεις  κι αυτή τη φορά δύσκολα θα μπορείτε να κάνετε πίσω χωρίς να δώσετε έστω ένα άλλοθι ή μια αιτιολογία. Όσοι από εσάς επιθυμείτε μια επανασύνδεση θα πρέπει να είστε σε θέση να αποδείξετε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να σας εμπιστευτούν εκ νέου. Ακόμη κι αν δεν έχετε ως στόχο μια επανασύνδεση, ενδέχεται αυτή να προκύψει ή ακόμη και να σχετιστείτε με κάποιον που γνωρίζατε κατά παλαιότερο χρόνο.

Η συμβουλή είναι να μην συνάπτουμε νέες σχέσεις εκτός κι αν δεν μας ενδιαφέρει η διάρκεια ή να παραμείνουμε στο επίπεδο γνωριμίας εωσότου ο νεαρός φτερωτός Θεός ισιώσει την πορεία του. Επίσης, δεν είναι καλή περίοδος για να πάρουμε την απόφαση ενός χωρισμού ιδίως, αν δεν θέλουμε να επιστρέψουμε με την ουρά στα σκέλια. Ανανεώνουμε μόνο παλαιά συμβόλαια αν και εφ όσον χρειαστεί, δεν αγοράζουμε νέα μηχανήματα, αντίθετα επιδιορθώνουμε τα ήδη υπάρχοντα κι έχουμε υπομονή και επιμονή στις ατελείωτες ουρές που θα υπάρχουν όπου σταθούμε και βρεθούμε.

Κριός

Οι συνθήκες εργασίας κι αγοράς αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Η αναδιοργάνωση στον επαγγελματικό σας χώρο είναι αυτή που θα πρέπει να βάλετε ως στόχο. Όσα σχέδια είχατε ξεχασμένα ή παραμελημένα ήρθε ο καιρός να τα «βγάλετε» από το συρτάρι και να τα ξεσκονίσετε. Κάποιοι από εσάς μπορεί να βρεθείτε σε εργασία που ήσασταν παλιά ή να πάτε σε προηγούμενο πόστο.

Ταύρος

Αν επιλέξετε να ταξιδέψετε αυτές τις ημέρες, επιλέξτε τοποθεσία που τη γνωρίζετε ήδη ώστε να αποφύγετε τις εκπλήξεις που ούτως ή αλλιώς δεν είναι της αρεσκείας σας. Νομικά ζητήματα από το παρελθόν έρχονται στο προσκήνιο, για κάποιους βρίσκονται λύσεις ενώ για κάποιους άλλους προκύπτουν νέα διότι κάτι δεν έχει γίνει σωστά.

Δίδυμοι

Με τον κυβερνήτη σας ανάδρομο να επηρεάζει τον οικονομικό τομέα, ήρθε ο καιρός να δώσετε όσα χρωστάτε, είτε πρόκειται για ασφάλειες, δάνεια, εφορίες κτλ. είτε για τη διατροφή της πρώην συζύγου σας. Θα είστε περισσότερο απαισιόδοξοι απ’ ότι συνήθως κι αυτό γιατί θα πρέπει να βάλετε σε τάξη ατασθαλίες του παρελθόντος.

Καρκίνος

Έχετε την τάση να μην ξεχνάτε το παραμικρό, αυτή την περίοδο θα ανακαλύψετε πως το ίδιο θα κάνει και ο σύντροφος σας. Είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσετε όσα σας ενοχλούν κι από κοινού να βρείτε λύσεις. Οι υπόλοιποι,  όσα θέλατε να κάνετε μαζί  και δεν τα κάνατε, προγραμματίστε τα. Γενικότερα θέματα σχέσεων "ζητούν" επαναπροσδιορισμό.

Λέων

Τα κουτσομπολιά και οι λαϊκίστικες συμπεριφορές δεν σας ταιριάζουν γι αυτό αποφύγετε να τις υιοθετήσετε ιδιαίτερα στους δημόσιους φορείς. Κάποιο θέμα υγείας από το παρελθόν ενδέχεται να σας ταλαιπωρήσει ξανά. Αυτή τη φορά μη το αμελήσετε ενώ καλό θα είναι να σκεφτείτε πιο εναλλακτικές λύσεις - θεραπείες.

Παρθένος

Είναι μια καλή περίοδος για να συζητήσετε θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά σας ή τυχόν προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά το παρελθόν. Την σκέψη σας θα την μονοπωλεί η ερωτική σας ζωή και όλα όσα σας ευχαριστούν ενώ δεν αποκλείεται να επανασυνδεθείτε με έναν παλιό εραστή.

Ζυγός

Ενδεχομένως να προκληθούν θέματα που σχετίζονται με το οικογενειακό σας περιβάλλον. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται σε όσα προκύψουν αλλά στο γεγονός πως δεν θα θελήσετε να τα συζητήσετε ούτε καν με αυτούς που τους αφορούν. Καλό είναι να μην τα κρύβετε όλα κάτω από το χαλάκι γιατί πάντα θα διαιωνίζονται.

Σκορπιός

Είστε από εκείνους που ενδεχομένως να έχετε τις περισσότερες καθυστερήσεις και αναβολές σε ραντεβού και συναντήσεις. Το ατού σας είναι η έμφυτη ψυχραιμία που διαθέτετε. Περισσότερη εσωστρέφεια, παράλληλα και περισσότερες παρεξηγήσεις ή παρανοήσεις που εύκολα όμως διαχειρίζεστε.

Τοξότης

Θα είναι μια καλή περίοδος ώστε να επανεξετάσετε και να επαναξιολογήσετε το σύστημα αξιών σας. Αν κάτι δεν σας ταιριάζει ή δεν τονώνει την αυτοπεποίθηση σας αυτές τις ημέρες καλό είναι να το σκεφτείτε. Ο τρόπος που χειρίζεστε τα οικονομικά σας χρειάζεται επαναπροσδιορισμό. Η   καρμιριά και η τσιγκουνιά δεν είναι η λύση.

Αιγόκερως

Είστε οι πρωταγωνιστές αυτής της περιόδου μιας και τα περισσότερα πλανητικά γεγονότα συμβαίνουν στο ζώδιο σας. Καλή περίοδος για να επαναπροσδιορίσετε όλα όσα θέλετε. Θα είστε αρκετά φειδωλοί και σκεπτικοί. Στην προσπάθεια να σκεφτείτε και να βρείτε αυτά που σας ταιριάζουν   ίσως απομακρυνθείτε από τους άλλους, παρόλα αυτά  οι επανασυνδέσεις έχουν την τιμητική τους.

Υδροχόος

Είναι πολύ πιθανό αυτές τις ημέρες παρότι είναι περίοδος γιορτών, να θελήσετε να μείνετε μακριά από τα φώτα και τον κόσμο. Περίοδος ενδοσκόπησης και βαθιάς περισυλλογής για τους περισσότερους από εσάς και τάσεις μοναξιάς. Δεν είναι απαραίτητα κακό αρκεί να είναι αυτή η διέξοδος που επιλέξατε για την αναπτέρωση του ηθικού σας.

Ιχθείς

Αν υπάρχουν ζητήματα με ανθρώπους του φιλικού σας περίγυρου, αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη εποχή για να τα λύσετε. Μπορεί να συναντήσετε φίλους και γνωστούς που γνωρίζατε κατά παλιότερο χρόνο. Σχέδια που είχατε οραματιστεί, ήρθε ο καιρός να βρείτε με τρόπο θα τα  υλοποιήσετε.

Τίνα Ζαχαριάδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: