Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Ερμής στον Υδροχόο


Μετά από αρκετό καιρό παραμονής του Ερμή στον Αιγόκερω, ένεκα της αναδρομής του, εισέρχεται στο ζώδιο του Υδροχόου. Έτσι από τις 11 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου που θα περάσει στους Ιχθύες θα αρχίσει να ευνοεί τα ζώδια του αέρα και της φωτιάς. Την  συγκροτημένη σκέψη κι αντίληψη του Αιγόκερω διαδέχεται η ευφυής και δημιουργική  του Υδροχόου. Σ αυτόν το χώρο  απελευθερώνεται η σκέψη με αποτέλεσμα να αφυπνίζονται περισσότερο οι συνειδήσεις του κόσμου. Είναι μια αρκετά καλή θέση για τον πλανήτη της επικοινωνίας γιατί δείχνει εξωστρέφεια, οξυδέρκεια, αντικειμενικότητα ύστερα από παρατήρηση και λογική σκέψη. Οι συναισθηματισμοί εδώ δεν χωρούν, όλα παρατηρούνται, εκλογικεύονται κι αναλύονται. Για κάποιους ο Υδροχοικός και Ουράνιος τρόπος σκέψης είναι περίεργος έως και ακατανόητος, αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως η σκέψη και οι ιδέες του είναι πρωτοποριακές, αντιδραστικές και πολλές φορές ανορθόδοξες ιδίως όταν πρόκειται για την ανθρώπινη φύση.  

Η πρώτη όψη που θα σχηματίσει είναι στις 14 Φεβρουαρίου με τη Σελήνη από τον Τοξότη. Η ευνοϊκή επαφή μεταξύ τους δεν θα έχει μεγάλη χρονική επιρροή καθώς η Σελήνη κάθε 2,5 ώρες αλλάζει μοίρα, ωστόσο το πρωινό χαρακτηρίζεται από διορατικότητα, ευχάριστες σκέψεις, ειδήσεις και πληροφορίες, καλή επικοινωνία, σωστό ένστικτο και κριτήριο.  Για τους μαθητές κι όσους δίνουν εξετάσεις εκείνες τις ώρες ο ζωηρός τρόπος έκφρασης και γραφής θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως.

Στις 17 και 18 Φεβρουαρίου θα είμαστε υπό την επιρροή του εξαγώνου του Ερμή με τον Δία. Επίσης καλές ημέρες για εξετάσεις γραπτές ή προφορικές κυρίως ξένων γλωσσών. Αισιόδοξη σκέψη,  αυξημένη επικοινωνία, μετακινήσεις κτλ. αλλά και περισσότερη φλυαρία απ’ ότι συνήθως. Νέα και ειδήσεις που σχετίζονται με το εξωτερικό, νέες εμπορικές συμφωνίες, συναλλαγές κι ακόρεστη δίψα για γνώση, μάθηση κι εκπαίδευση.

Στις 21 και 22 του μήνα θα συναντηθεί με τον χορηγό του, τον Ουρανό. Μια δύσκολη συνάντηση που θα φέρει αρκετές ανατροπές στο καθημερινό μας πρόγραμμα και δυσκολίες προσαρμογής. Η ανικανότητα να διαχειριστούμε τις καταστάσεις προκαλεί εκνευρισμό και αντιδραστικές συμπεριφορές. Άσπρο θα βλέπουμε, μαύρο θα λέμε, όχι γιατί το βλέπουμε μαύρο αλλά γιατί εκείνο που θα μας ενδιαφέρει θα είναι να πάμε κόντρα σ΄ όλους και όλα.  Ιδιαίτερα θα πρέπει να προσέξουν τα σταθερά ζώδια του 2ου δεκαημέρου διότι το ευερέθιστο νευρικό σύστημα δύσκολα χαλιναγωγείται. Προσοχή στις μετακινήσεις, στις εμπορικές συμφωνίες και όρους αν κι εφ όσον χρειαστεί να υπογράψετε. Η αθέτηση όρων σε συμφωνίες ενδέχεται να φέρει ρήξεις.

Στις 22 και 23 έχουμε το τρίγωνο του Ερμή  με τον Άρη για να μας υπενθυμίσει πως κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή. Ο άψογος συνδυασμός της σκέψης με τη δράση μας κάνει αεικίνητους, δραστήριους και δημιουργικούς. Παρότι έχουμε ευνοϊκή όψη και φύση ζωδίων συμβατή μεταξύ τους (Δίδυμος-Υδροχόος) έχουμε δυο νευρικούς πλανήτες σε νευρικά ζώδια γι αυτό καλό είναι να προσέχουμε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και μεταφέρουμε πληροφορίες, διότι η ειλικρίνεια και οι αλήθειες είναι για να λέγονται σ’ αυτούς που τις αντέχουν.  Όπως και να έχει ευνοούνται οι συζητήσεις, τα νέα σχέδια και οι ενάρξεις μιας και η θεωρία εύκολα γίνεται πράξη.

Τελευταία όψη του Ερμή στις 2 Μαρτίου, η σύνοδος  με τον Κρόνο ο οποίος ετοιμάζεται κι αυτός με τη σειρά του να αποχωρήσει από τον Υδροχόο. Ενώ η είσοδος του Ερμή στον Υδροχόο ξεκίνησε με χαλαρότητα και αισιοδοξία, η έξοδος του δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Η σκέψη γίνεται απαισιόδοξη, η γλώσσα σκληρή κι άκαμπτη με αποτέλεσμα να μη δεχόμαστε με ευχαρίστηση όσα ακούμε. Άσχημες ειδήσεις, απουσία διάθεσης επικοινωνίας, κρυφές σκέψεις και σχέδια, εμπόδια στις μετακινήσεις και εσωστρέφεια. Δεν είναι καλή ημέρα για αποφάσεις ή συναντήσεις. Υπομονή, μέρα είναι θα περάσει.

Κριός

Καλή περίοδος για να επικοινωνήσετε και να βρεθείτε  με φίλους και γνωστούς. Αυξάνεται η κοινωνική σας ζωή με αποτέλεσμα να ευεργετείστε. Ευνοούνται οι νέοι στόχοι και τα οράματα καθώς και η ενασχόληση σας με οτιδήποτε ομαδικό. Γενικότερα, τα άστρα σας ευνοούν και καλό είναι, να το συνειδητοποιήσετε.

Ταύρος

Αδράξτε την ευκαιρία για να ανεβείτε επαγγελματικά. Εσείς του 2ου δεκαημέρου  εκφράζετε τις απόψεις κι αντιλήψεις σας αρκετά επαναστατικά χωρίς καμία διάθεση διαλλακτικότητας. Προκαλείτε αντιδράσεις στην εργασία με αποτέλεσμα να μην συνεργάζεστε αρμονικά. Με  αρνητισμό  αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε αλλαγή.

Δίδυμος

Ευχάριστες ειδήσεις και σχέδια που σχετίζονται με το εξωτερικό. Προγραμματίστε ένα ταξίδι με τους καλύτερους οιωνούς και πραγματοποιήστε το. Προσπαθήστε να μην είστε πολύ φανατικοί στις απόψεις σας γιατί σε γενικές γραμμές είναι μια διέλευση που βοηθά στην διερεύνηση των πνευματικών σας οριζόντων.  

Καρκίνος

Έμμονες σκέψεις βασανίζουν το μυαλό σας. Στην προσπάθεια σας ν’ ανακαλύψετε τα πραγματικά σας συναισθήματα, θα γίνετε ακόμη πιο εσωστρεφείς και κλειστοί, τουλάχιστον έως ότου ανακαλύψετε τι σας συμβαίνει. Περίοδος που ευνοούνται τα οικονομικά μέσω άλλων, εκμεταλλευτείτε το.

Λέων

Πολύ καλή περίοδος για να συζητήσετε με τον σύντροφο σας. Εκφράστε με ειλικρίνεια όσα σκέφτεστε και δώστε αντικειμενικές λύσεις  σε τυχόν ζητήματα που σας απασχολούν. Ευνοούνται οι νέες συνεργασίες και συμβόλαια των οποίων οι όροι ευνοούν εσάς του 1ου δεκαημέρου. Σύμφωνα συμβίωσης, πολιτικοί γάμοι, χωρισμοί κτλ. θα τεθούν επί τάπητος.

Παρθένος

Οι καθημερινές  συνήθειες κι εκκρεμότητες τροφοδοτούν τη σκέψη σας, ψάχνοντας λύσεις  ώστε να διεκπεραιωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βελτιώνεται η καθημερινότητα σας μιας και βρίσκετε εύκολα λύσεις. Καλή περίοδος για να ξεκινήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή και ζωή γενικότερα.

Ζυγός

Μια αρκετά ευχάριστη περίοδος τόσο για τα ερωτικά σας όσο και για θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά. Γίνεται επιτακτική η ανάγκη για επικοινωνία, ψυχαγωγία, φλερτ και διασκέδαση. Γίνετε περισσότερο δημιουργικοί και χαρούμενοι μέσα από την ενασχόληση σας με κάποιο χόμπι ενώ δεν αποκλείεται να το ρίξετε στα τυχερά παιχνίδια.

Σκορπιός

Η σκέψη σας θα γυρίζει σε θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια και το σπίτι. Βρείτε κοινούς κώδικες επικοινωνίας ενώ γενικότερα  Θα έχετε την τάση να παρελθοντολογείτε και ν’ αποζητάτε τη συναναστροφή με όσους αισθάνεστε οικεία. Εσείς του 2ου δεκαημέρου 21/22 του μήνα περιορίστε περισσότερο τις επαφές σας ώστε να αποφύγετε ξεσπάσματα.

Τοξότης

Θα είστε κοινωνικοί, με έφεση στις δημόσιες σχέσεις. Περισσότερη περιέργεια για ότι συμβαίνει γύρω σας και αρκετά ευνοϊκή περίοδος για όσους επιθυμούν περισσότερη μαθητεία και γνώση. Επιθυμία για εκδρομές, κινητικότητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά αυτής της εποχής.

Αιγόκερως

Οτιδήποτε σχετίζεται με το υλικό πεδίο και το σύστημα αξιών σας,  σας ελκύει σαν μαγνήτης. Ίσως πρέπει να σκεφτείτε να βρείτε νέους οικονομικούς πόρους που θα αυξήσουν το εισόδημα σας. Αναπροσαρμογές σε συμβόλαια σας ευνοούν κυρίως στις 21/22 του μήνα.

Υδροχόος

Ο Ερμής στο ζώδιο σας τονίζει τη διορατικότητα και την έμφυτη ευφυΐα  που διαθέτετε στη ρητορική. Απολαμβάνετε να είστε το επίκεντρο των συζητήσεων περνώντας τις ιδέες και τα μελλοντικά σας σχέδια. Προσέξτε τα νεύρα σας και πως εκφράζεστε 21/22 του μήνα. Προσπαθώντας να επιβάλλετε τις απόψεις γίνεστε απόλυτοι κι εκρηκτικοί.

Ιχθύες

Καλή περίοδος για όσους ασχολούνται με το γράψιμο μιας και η φαντασία σας να καλπάζει. Ζείτε σ’ έναν δικό σας κόσμο που η λογική δεν έχει λογική. Κρυφά σχέδια κινδυνεύουν ν’ αποκαλυφθούν 21/22 του μήνα. Θα γίνετε περισσότερο εσωστρεφείς απ’ ότι συνήθως ενώ δεν αποκλείεται να σας πιάσουν φοβίες ή πνευματιστικές ανησυχίες.

Τίνα Ζαχαριάδου    

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: