Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Εαρινή Ισημερία 20 Μαρτίου 2023


Finally, εαρινή ισημερία και Ήλιος στον Κριό. Στις 20 Μαρτίου και ώρα 11.25μμ. ο Ήλιος θα βρεθεί πάνω από τον ισημερινό της γης. Οι ακτίνες του θα πέσουν κάθετα γι’ αυτό και  μοιράζονται ισόποσα οι ώρες της ημέρας με της νύχτας.  Άνοιξη για το βόρειο ημισφαίριο, Φθινόπωρο για το νότιο. Η μηδενική κρίσιμη μοίρα του Κριού είναι το αστρονομικό σημείο που η εκλειπτική τέμνει τον ουράνιο ισημερινό και συμπίπτει με την εαρινή ισημερία. Καρποφορεί κι αναγεννιέται η φύση ομοίως και η διάθεση μας η οποία προετοιμάζεται για να υποδεχτεί το καλοκαίρι εποχή σποράς κυριολεκτικά και μεταφορικά…

Ο Ήλιος στον Κριό υποστηρίζει  ενάρξεις και νέα ξεκινήματα που τα αποτελέσματα τους θετικά ή αρνητικά θα φανούν σε βάθος χρόνου. Είναι μια περίοδος που αυξάνεται η κοινωνικότητα και η εξωστρέφεια μας, όπως ακριβώς συμβαίνει με την σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας. Σαν τα ζώα κι εμείς ξυπνάμε από τη χειμερία νάρκη  και σιγά σιγά αρχίζουμε να κυκλοφορούμε και να συναναστρεφόμαστε περισσότερο κόσμο.

Στο ζώδιο του Κριού ο Ήλιος βρίσκεται σε έξαρση. Είναι μια αρκετά ευνοϊκή θέση γιατί εκεί μπορεί με περίσσια ορμή να δράσει και να εκφράσει τις ιδιότητες του. Οι άνθρωποι με Ήλιο στον Κριό συνήθως είναι εξωστρεφείς, ενθουσιώδεις και παρορμητικοί. Έχουν δυναμισμό και παίρνουν πρωτοβουλίες κι αποφάσεις όταν κάποιοι άλλοι απλώς «κανελώνουν το ρυζόγαλο». Η δράση είναι στο αίμα τους κι όταν αυτή εμποδίζεται χάνουν το ενδιαφέρον τους. Ένας Κριός είναι ριψοκίνδυνος, ανυπόμονος, νευρικός που δύσκολα κρατάει κακίες ή απωθημένα κι αφοπλιστικά ειλικρινής σε σημείο που ξενίζει τις συναναστροφές του  κυρίως όταν πρόκειται για ανθρώπους που ανελλιπώς «βάζουν κάτω από το χαλάκι» ότι δεν τους αρέσει.

Ο χάρτης της εαρινής ισημερίας με Ωροσκόπο στον Σκορπιό «μιλάει» για μια δύσκολη Άνοιξη κυρίως στον οικονομικό τομέα, ο Πλούτωνας στον 2ο οίκο και σε δύσκολη όψη με την Αφροδίτη από τον Ταύρο, τα θέλει όλα ή τίποτα. Βαθιές απογοητεύσεις ως προς την συναισθηματική και υλική μας κάλυψη, ανασφάλειες κι έντονη επιρροή από ανθρώπους που έχουν μάθει να παίρνουν ότι θέλουν ορμώμενοι από την εξουσία που τους δίνει το χρήμα. Η βοηθητική όψη του Κρόνου ως προς την Αφροδίτη θα συμβάλλει ώστε να κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει ώστε να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας από κάποιες κακοτοπιές ενώ για κάποιους μπορεί να είναι και μια εποχή που μαζέψουν περισσότερο χρήμα  απ’ ότι συνήθως.

Για ακόμη μια φορά ο καθένας θα κοιτάζει τις δικές του ανάγκες και όχι το κοινό καλό μιας και σχεδόν όλοι οι πλανήτες (πλην του Άρη) βρίσκονται στο κάτω ημισφαίριο του χάρτη. Τα πάντα για την πατρίδα και την οικογένεια (4ος οίκος) θα έλεγε κάποιος  με τη διαφορά, πως ενώ με τον Ήλιο φωτίζονται όλα (αρνητικά – θετικά)  τα της πατρίδας και της οικείας μας, ο κόσμος μοιάζει χαμένος, μπερδεμένος ανάμεσα σ’ αυτά που επιθυμεί και σ’ αυτά που πραγματικά έχει ή θέλει ν’ αποκτήσει.  Η υπερβολική ευαισθησία και ευθιξία θα είναι αρκετά τονισμένη με αποτέλεσμα να γίνονται λάθος επιλογές από πολλούς. Όσο περισσότερο αυθόρμητοι, ανταγωνιστικοί και διεκδικητικοί  είμαστε, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα υπάρξουν για  να κερδίσουμε κάποια απ’ όσα επιθυμούμε.

Πολλές συζητήσεις για την πατρίδα και το σπίτι μας με λόγια αιχμηρά, αυστηρή κριτική, ειρωνικά σχόλια και σαρκασμό σ’ οτιδήποτε  δεν ταιριάζει με τις ιδέες μας κι αυτό που πρεσβεύουμε και κυρίως με πολύ εγωισμό και υποκειμενισμό. Αλλάξτε τακτικές, κάνετε διαφορετικά πράγματα απ’ ότι συνήθως χωρίς να χάσετε την ευαισθησία κι ανθρωπιά σας και εμπιστευτείτε το ένστικτο σας. Αλλαγές πολλές αναμένονται και στον δημόσιο τομέα που κάποιους τους ευνοούν και κάποιους όχι. Αέρας ανανέωσης αλλά και δύσκολη προσαρμογή για εκείνους που διατηρούν  μια συντηρητική και παγιωμένη στάση ζωής.

Στον αισθηματικό τομέα η ασφάλεια και η ανάγκη να μας αγαπούν και να το δείχνουν έμπρακτα θα είναι τονισμένη. Δείξτε τι μπορείτε να κάνετε και όχι τι ΔΕΝ μπορείτε. Βέβαια με την Αφροδίτη στην κυριαρχία της και στο ζώδιο του Ταύρου, ο καθένας θα θέλει τη βολή του και θα επιβάλλει τις επιθυμίες του με έμμεσους και πλάγιους τρόπους. Ο ψυχολογικός πόλεμος και η επιβολή ανάμεσα στα ζευγάρια θα είναι «βούτυρο  στο ψωμί» των πιο δυνατών και ικανών εκ των δυο. Εποχή επίσης για επισημοποίηση ή σταθεροποίηση κάποιων σχέσεων για τους γεννημένους των πρώτων ημερών των ζωδίων της γης και του νερού.  Οι ελεύθεροι φαίνεται να περνούν καλύτερα με τον Δία στον 5ο οίκο και στον Κριό μιας και δεν σκοτίζουν το κεφαλάκι τους με όλα τα παραπάνω. Διασκέδαση, ψυχαγωγία και φουλ έρωτες, φλερτ και διασκέδαση κυρίως για τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα του 2ου δεκαημέρου.

Ο χώρος της τέχνης, του θεάματος όπως επίσης και τα νέα παιδιά μοιάζουν να έχουν «χάσει τη μπάλα». Η νεολαία δείχνει αποπροσανατολισμένη, γι’ αυτό ιδιαίτερη προσοχή στις εξετάσεις που θα δοθούν σε σχολεία και πανεπιστήμια αλλά και στους νέους που πρόκειται να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές μιας κι όλα είναι μπερδεμένα και με αρκετή παραπληροφόρηση. Καλό επίσης είναι να προσέξουν οι νεαρότεροι σε ηλικία την κατανάλωση του αλκοόλ κι άλλων ουσιών που δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο, πέρα από μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Επαγγελματικά ευνοούνται κυρίως οι ιδιωτικές, οικογενειακές επιχειρήσεις και οι δουλειές μέσα από το σπίτι. Κάποιοι από εμάς θα θελήσουν να πάρουν την πρωτοβουλία να προχωρήσουν μόνοι, να κάνουν νέες ενάρξεις χωρίς αφεντικό στο κεφάλι τους ή ακόμη και να μπουν σε οικογενειακή επιχείρηση αν φυσικά υπάρχει.

 

Τίνα Ζαχαριάδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: