Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Ερμής στον Κριό


 Στις 19 Μαρτίου ο πλανήτης που σχετίζεται με την επικοινωνία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ενημέρωσης αλλάζει ζώδιο. Αυτό που κυρίως αλλάζει είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε όσα συμβαίνουν γύρω μας και ο τρόπος με τον οποίο τα εκφράζουμε. Αν θέλαμε να ταιριάξουμε το συγκεκριμένο πλανητικό γεγονός με μια από τις σοφές παροιμίες του λαού μας, αυτή που της ταιριάζει γάντι είναι «Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει».

Οι σκέψεις και οι συζητήσεις θα έχουν τέτοια ωμότητα και σκληρότητα που θα κάνει πολλούς να μείνουν με ανοιχτό το στόμα. Λόγια που πικραίνουν, πληγώνουν, αλήθειες που κατακεραυνώνουν όσους δεν τις αντέχουν.  Οι λέξεις αποκτούν δύναμη, κύρος κι αφυπνίζουν όσους έχουν θάρρος ν’ αντιμετωπίσουν όσα συμβαίνουν. Τα λόγια πονάνε και τραυματίζουν τους πιο ευαίσθητους κι εύθικτους.

Καλό είναι όσοι δεν έχετε μάθει ν’ αντιμετωπίζετε κατάματα και με γενναιότητα τα γεγονότα, ν’ αποφύγετε συζητήσεις που δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Βεβαίως μπορεί να συμβεί και το αντίθετο,  αν είστε άνθρωποι χαμηλών τόνων να εκμεταλλευτείτε τη διέλευση του Ερμή από τον Κριό για να εκφραστείτε με ειλικρίνεια,  να διεκδικήσετε και να υπερασπιστείτε τις ιδέες σας.

Γενικότερα, γρήγορη σκέψη, οξυδέρκεια, ανυπομονησία και λάθη από βιασύνη, υποκειμενισμό και παρορμητισμό. Στην προσπάθεια μας να τα πούμε όλα και γρήγορα θα υπάρχει ένταση, ανταγωνισμός κι αψιμαχίες. Λογική και παρόρμηση ένα και το αυτό. Καλό είναι ν’ αποφύγουμε να πάρουμε αποφάσεις από εγωισμό και βιαστικά. Διαθέστε λίγο περισσότερο χρόνο  για να σκεφτείτε και να επεξεργαστείτε όσα ακούτε, πριν βγάλετε συμπεράσματα.

Προσοχή στην οδήγηση παρότι τα αντανακλαστικά μας θα είναι γρήγορα, σε πεσίματα και στην υπερδιέγερση της σκέψης για να μη κάψετε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα. Ο Ερμής συνδέεται με τον εγκέφαλο, οι παρατεταμένες σκέψεις κυρίως για θέματα που δεν βρίσκονται άμεσα λύσεις ενδέχεται να φέρει εκνευρισμούς, πονοκεφάλους και ημικρανίες.

Τα θετικά αυτής της διέλευσης είναι πως θα εκφραζόμαστε με ειλικρίνεια, με ενθουσιασμό. Έντονη κινητικότητα και δράση, αυξημένη κοινωνικότητα, αυθορμητισμός, τιμιότητα και θάρρος όταν πρόκειται να υπερασπιστούμε τόσο τον εαυτό μας, όσο και τους άλλους. Κοφτερό μυαλό και γρήγορη αντίληψη. Η παραμονή του Ερμή στον Κριό έως και τις 3 Απριλίου (πολύ γρήγορο το πέρασμα από τον Κριό) ευνοεί τα ζώδια της φωτιάς, Κριούς/Λέοντες/Τοξότες/ και τα ζώδια του αέρα, Διδύμους/Ζυγούς/Υδροχόους.

 Διαβάστε και το ζώδιο του Ωροσκόπου σας.

 Κριός

Έχετε δίκιο που εξάπτεστε κάθε φορά που νιώθετε να σας αμφισβητούν ή όταν νιώθετε πως δεν σας λένε την αλήθεια. Παρόλα αυτά μη βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα και εστιάστε στην προβολή σας και στο πως θα επικοινωνήσετε τα επαγγελματικά σας σχέδια. Αυξημένη κοινωνικότητα και πολλές συζητήσεις.

Ταύρος

Η κινητικότητα σας θα είναι κάπως υποτονική. Γίνεστε περισσότερο εσωστρεφείς κι αποφεύγετε να μιλήσετε για όσα σκέφτεστε ή για τα σχέδια σας. Κάποια μυστικά τα κρατάτε καλά αλλά κάποια άλλα τ΄ ανακαλύπτετε και υποσυνείδητα σας αναστατώνουν. Χαοτικές σκέψεις με πλούσια φαντασία.

Δίδυμοι

Καλή περίοδος για να συναντηθείτε με φίλους και γνωστούς μιας και η ανάγκη για επικοινωνία τονίζεται. Καλή περίοδος επίσης για να θέσετε νέους στόχους, νέα σχέδια και να τα βάλετε σε εφαρμογή. Δυνατές γνωριμίες και γνωστοί θα είναι σε θέση να βοηθήσουν στην υλοποίηση των στόχων σας.

Καρκίνος

Όσον αφορά τα επαγγελματικά σας θα υπάρχει ευστροφία και ικανότητα ως προς την οργάνωση. Ευφράδεια λόγου ενώ οι ιδέες σας και τα σχέδια σας προβάλλονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πολλές συζητήσεις για νέες επαγγελματικές συνεργασίες έρχονται στο προσκήνιο. Μη βιάζεστε και μην υπερεκτιμάτε τις ικανότητες σας.

Λέων

Αν θέλετε να προγραμματίσετε και να οργανώσετε ένα ταξίδι αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για εσάς. Όσοι ασχολείστε με το εμπόριο ή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς θα έχετε ευχάριστες ειδήσεις. Η συμμετοχή σας σε κάποια σεμινάρια θα αποδειχτεί συμφέρουσα. Ειδήσεις και νέα για δικαστικά θέματα.

Παρθένος

Ο τρόπος που θα σκέφτεστε και η μανία ν’ ανακαλύψετε κρυφά μυστικά θα εκνευρίσει τους άλλους. Παρότι θα γίνετε αρκετά διαισθητικοί, η τάση να διεισδύσετε στην ψυχολογία των άλλων  σας μετατρέπει σε δολοπλόκους. Εστιάστε σε εκκρεμότητες κληρονομικές, φορολογικές και σε τυχόν επιδόματα που μπορεί να πάρετε.

Ζυγός

Προσπαθήστε να μην αθετήσετε συμφωνίες που έχετε με τους συνεργάτες σας. Τα αισθηματικά σας, δίνουν τροφή για σκέψη ενώ θα υπάρξουν ευκαιρίες να συζητήσετε με τον σύντροφο σας τυχόν προβλήματα. Γίνεστε περισσότερο κοινωνικοί και εξωστρεφείς αλλά και κάποιες φορές ψυχροί υπολογιστές.

Σκορπιός

Δείχνετε ακούραστοι κι αεικίνητοι στην καθημερινότητα σας με αποτέλεσμα ν’ αναλάβετε να δώσετε λύσεις στον εργασιακό χώρο. Οτιδήποτε σχετίζεται με δημόσιο φορέα ήρθε η περίοδος να το διεκπεραιώσετε. Φυσικά οποιονδήποτε εξυπηρετήσετε, θα το κάνετε με το αζημίωτο.

Τοξότης

Οι σκέψεις σας γίνονται αρκετά δημιουργικές ειδικά αν ασχολείστε με παιδιά. Πρακτικά θ’ αναλώσετε αρκετό χρόνο σε συζητήσεις με παιδιά και νέους ανθρώπους. Διάθεση για φλερτ και νέες γνωριμίες, ανάγκη για διασκέδαση και ψυχαγωγία αλλά και ροπή προς το τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια.

Αιγόκερως

Καιρός ν’ ασχοληθείτε με τα οίκου σας. Η οικογένεια αλλά και η κατοικία σας είναι κάποια από τα θέματα που θα σας απασχολήσουν έντονα. Βρείτε λύσεις άμεσα χωρίς ωστόσο να κάνετε φανερή την απουσία σας στον επαγγελματικό σας χώρο. Κάποιοι ενδέχεται να ξεκινήσετε εργασία στον προσωπικό σας χώρο.

Υδροχόος

Κατάλληλη εποχή για διαπραγματεύσεις, ομιλίες και συζητήσεις. Το επικοινωνιακό σας ταλέντο εκτοξεύεται στα ύψη και πείθετε και τους πιο αμφισβητίες. Θα προκύψουν αρκετές μετακινήσεις ή ακόμη και κοντινές εκδρομές. Θα γίνετε περισσότερο ορθολογιστές και επιφανειακοί απ’ ότι συνήθως.

Ιχθύες

Πόσο εφευρετικοί και έξυπνοι θα γίνετε προκειμένου να βρείτε νέες πηγές εσόδων, ούτε εσείς οι ίδιοι δεν θα πιστεύετε. Θα χειρίζεστε τα οικονομικά σας με μεγάλη μαεστρία αλλά καλό είναι να είστε προσεκτικοί σε τυχόν κομπίνες που σκέφτεστε. Αποφύγετε λάθη από περίσσια αυτοπεποίθηση.

 Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: