Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Πανσέληνος στον Λέοντα 5-2-23

Μια ζόρικη Πανσέληνος πρόκειται να συμβεί στις 5 Φεβρουαρίου, στις 8.27 μμ. επηρεάζοντας κυρίως τα ζώδια του 2ουδεκαημέρου του σταθερού σταυρού. Αναλυτικότερα,  Πανσέληνος θα έχουμε στον άξονα της δημιουργικότητας, στις 16΄και 40¨ μοίρες Λέοντα/Υδροχόου, στον 11ο και 5ο οίκο αντίστοιχα, με Ωροσκόπο στις 18΄40¨μοίρες του ζωδίου της Παρθένου. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος φέρει κοινά χαρακτηριστικά με την έκλειψη Σελήνης ( διαβάστε για την έκλειψη εδώ) που προηγήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2022 και στις 16 μοίρες του Ταύρου/Σκορπιού. Σχηματίζει δηλαδή ιδιομοιρίας μεγάλο Σταυρό με τις μοίρες της Σεληνιακής έκλειψης κι ως εκ τούτου ανακινούνται παρόμοια θέματα. Επιγραμματικά θα έλεγα, πως τις αμέσως επόμενες ημέρες, δύσκολα οι στόχοι και η δημιουργική μας ικανότητα θα εκτιμηθούν επαρκώς,  ώστε να υπάρξουν σημαντικά οφέλη. Ως αποτέλεσμα θα υπάρχει παντού διάχυτος ο εκνευρισμός καθώς και ο κίνδυνος ρήξης σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης.

Ειδικότερα, η επικείμενη Πανσέληνος επηρεάζει τον τομέα των φίλων, ομάδων, συλλόγων κτλ. στόχους, οράματα και φιλοδοξίες. Η Σελήνη στον Λέοντα στον 11ο οίκο σε όψη αντίθεσης με τον Ήλιο του Υδροχόου στον 5ο  οίκο,  μας δείχνει πως το κοινωνικό πνεύμα αλληλεγγύης ανταγωνίζεται την επιθυμία κι ανάγκη για προσωπική προβολή και λάμψη με αποτέλεσμα τελικό νικητή του αγώνα να έχουμε το πείσμα και τον εγωισμό. Το Ταυ τετράγωνο που σχηματίζεται με τον Ουρανό από τον Ταύρο εντείνει την κατάσταση, πυροδοτεί εκρήξεις άνευ προηγουμένου και προκαλεί έντονα κι ανάμικτα συναισθήματα εγωπάθειας, μισαλλοδοξίας, αλαζονείας, σνομπισμού κι ακραίες συμπεριφορές που δεν ωφελούν κανέναν.

Προσέξτε ιδιαίτερα τις εντάσεις με ανθρώπους του κοινωνικο/φιλικού σας περιβάλλοντος, υποθέσεις και σχέσεις που σχετίζονται με το εξωτερικό καθώς κι υποθέσεις που σχετίζονται με τον νόμο και την τάξη. Το σταθερό στοιχείο είναι έντονο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαλλακτικότητα και καμία διάθεση αρμονικής συνεργασίας. Η Αφροδίτη, βρισκόμενη στο ζώδιο έξαρσης της τους Ιχθύες, κάνει φιλότιμες προσπάθειες ώστε να μας διδάξει την ανιδιοτέλεια, την συνεργασία και την απέραντη αγάπη κι αφοσίωση, ωστόσο έρχεται σε σύγκρουση με τον Άρη από το ζώδιο των Διδύμων, προκαλώντας κι αυτοί με τη σειρά τους  προβλήματα στους γεννημένους του 2ου δεκαημέρου του μεταβλητού σταυρού.

Ο Κρόνος εξακολουθεί να δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές όσων έχουν γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες, επίσης του σταθερού σταυρού. Φωτεινή εξαίρεση στο δύσκολο πλανητικό σκηνικό, οι γεννημένοι του 1ου δεκαημέρου των ζωδίων της φωτιάς που δέχονται χάδια και φιλιά με την ευγενική χορηγία του Δία από το ζώδιο του Κριού. Οι γεννημένοι των τελευταίων ημερών λίγη ακόμη υπομονή εωσότου ξεκουμπιστεί ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω. Το εξάγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα βοηθά στην ικανότητα αντίληψης και κατανόησης του λογικού από το παράλογο. Ας ελπίσουμε πως θα είναι αρκετό να συνδράμει ώστε ν’ αποφευχθούν οριστικές ρήξεις κι αλλαγές στη σχέση μας με ανθρώπους του κοινωνικού μας περίγυρου.

Μαζί με το ζώδιο διαβάστε και το ζώδιο του Ωροσκόπου σας.

Κριός

Ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα στις σχέσεις σας με παιδιά. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας στην περίπτωση που οι ιδέες σας δεν γίνουν αποδεκτές, δεν διαθέτουν όλοι τον δυναμισμό και την ικανότητα να παίρνουν εύκολα αποφάσεις όπως εσείς. Η επιθυμία σας για ψυχαγωγία και διασκέδαση προκαλεί αντιδράσεις.

Ταύρος

Η ισχυρογνωμοσύνη και η αδιάλλακτη συμπεριφορά σας, δεν θα βοηθήσει σε ζητήματα που προκύπτουν στον οικογενειακό σας χώρο. Προσέξετε, μήπως εκεί που σας χρωστούσαν, σας πάρουν και το βόδι. Ανατροπές κι απολυταρχικές συμπεριφορές από μεριάς σας αφήνουν τους οικείους σας κατάπληκτους.

Δίδυμοι

Προσέξτε τη σχέση σας με αδερφικά και συγγενικά άτομα. Αυξάνεται η κινητικότητα σας, η διάθεση για επαφές και γνωριμίες ενώ κάποιες ειδήσεις και πληροφορίες προκαλούν την έκπληξη σας. Τάση για μετακινήσεις, νέες σχέσεις, φλερτ κυρίως οι γεννημένοι των πρώτων ημερών αλλά και κάποιες εντάσεις γενικότερα στον αισθηματικό τομέα.

Καρκίνος

Προσοχή στον τρόπο που χειρίζεστε τα οικονομικά σας. Μη προβλεπόμενα έξοδα  φέρνουν αστάθεια και ταυτόχρονα ανασφάλεια για το αν θα καταφέρετε ν’ αντεπεξέρθετε, ενώ δεν είναι κατάλληλη η εποχή για να λύσετε κληρονομικές ή φορολογικές εκκρεμότητες. Συναισθηματική και οικονομική ανασφάλεια γενικότερα.

Λέων

Ο υπέρμετρος εγωισμός και ματαιοδοξία προκαλούν ρήξη στις προσωπικές σας σχέσεις και συνεργασίες. Αν δεν αντιστεκόσασταν  σθεναρά σε αλλαγές που επιβάλλονται να γίνουν, ίσως να φέρνατε κάποιους στα νερά σας. Αν συνεχίσετε στο ίδιο μοτίβο θα καταλήξετε ο τελευταίος αρχηγός στη φυλή των Μοϊκανών.

Παρθένος

Δεν θα έχετε διάθεση για κοινωνικές επαφές αντίθετα, θα έχετε την ανάγκη να μείνετε μακριά απ’ όλους κι από όλα. Οι υποχρεώσεις σας φέρνουν εξάντληση με αποτέλεσμα να νιώθετε αδύναμοι. Ασχοληθείτε με πράγματα κι ανθρώπους που δεν σας φορτίζουν συναισθηματικά και κλέψτε χρόνο για ξεκούραση.

Ζυγός

Η σχέση σας με άτομα του φιλικού σας περιβάλλοντος διαταράσσονται. Ενδέχεται να κληθείτε να βοηθήσετε σε τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με ομάδες και συλλόγους. Επιπλέον έξοδα που προκύπτουν για παιδιά φέρνουν εμπόδια στη δική σας ψυχαγωγία και διασκέδαση με αποτέλεσμα  να δυσανασχετείτε.

Σκορπιός

Η έλλειψη διάθεσης να εστιάσετε και ν΄ασχοληθείτε περαιτέρω, φέρνει εκρήξεις θυμού στον επαγγελματικό χώρο, με εσάς να προκαλείτε τις περισσότερες εντάσεις. Ακόμη κι αν δώσετε την προσοχή που αρμόζει, οι οικογενειακές υποχρεώσεις κι εκκρεμότητες λειτουργούν ως τροχοπέδη. Αν υπάρχουν παιδιά προσέξτε τη σχέση σας μαζί τους.

Τοξότης

 Ίσως χρειαστεί να ταξιδέψετε εσπευσμένα ή και το αντίθετο, να προκύψουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής σε προγραμματισμένο ταξίδι. Οι γεννημένοι των πρώτων ημερών θα κάνετε νέες επαφές και γνωριμίες που μελλοντικά θα βοηθήσουν στην επίτευξη των σχεδίων σας. Προσπαθήστε να μην προκαλείτε ανθρώπους που ιεραρχικά είναι πάνω από εσάς.

Αιγόκερως

Θέματα που σχετίζονται με κληρονομικές ή φορολογικές σας υποθέσεις παίρνουν παράξενη μορφή. Γενικότερα κάποια μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια δημιουργώντας οικονομικά προβλήματα για χρήματα που διαχειρίζεστε από κοινού με άλλους. Αποφύγετε ακραίες μορφές ζήλειας, μίσους ή πάθους.

Υδροχόος

Η επικειμένη Πανσέληνος θα δοκιμάσει αρκετά τα νεύρα και την υπομονή σας. Οι σχέσεις βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, με εσάς να τραβάτε τόσο, που στο τέλος δε θα μπορείτε ν΄ αντέξετε. Πιθανή ρήξη συνεργασίας κι ενδεχόμενοι χωρισμοί θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας. Αντίθετα οι γεννημένοι των πρώτων ημερών θα νιώθετε αναζωογονημένοι.

Ιχθύες

Δεν αντέχετε ούτως ή άλλως τις καθημερινότητα και τη ρουτίνα, πολύ περισσότερο δε, αυτές τις ημέρες. Παρότι νιώθετε την ανάγκη να εξυπηρετήσετε,  το καθημερινό στρες και η κούραση προκαλούν φοβίες σχετικά με την υγεία σας. Τα περισσότερα είναι ψυχοσωματικά, παρόλα αυτά μην αμελήσετε απαραίτητες εξετάσεις.

Τίνα Ζαχαριάδου 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: